Krása

Továrny LVMH začínají místo parfémů vyrábět dezinfekci

Dezinfekční gel is the new luxury. 
Francouzský koncern LVMH oznámil v souvislosti s bojem proti koronaviru, že tři jeho továrny na výrobu parfémů a make-upu pro značky Christian Dior, Givenchy a Guerlain začínají s okamžitou platností produkovat dezinfekční prostředky na ruce. 
První dodávky budou k dispozici již dnes a očekává se, že do konce týdne by LVMH mělo vyrobit dalších 12 tun dezinfekčního gelu, který bude bezplatně k dispozici francouzským úřadům a veřejnému zdravotnickému zařízení Assistance publique – Hôpitaux de Paris.
Foto: Getty Images
Zoufalý nedostatek dezinfekčních prostředků sužuje celou planetu. LVMH tak bleskově reaguje a ukazuje, co znamená skutečný luxus. Není to drahý parfém, ale péče o zákazníky, vlastní zaměstnance, společnost. Továrny zůstanou i během epidemie nadále v provozu. 
Všechny tyto kroky dělají z LVMH veřejně prospěšnou a méně komerční společnost. Je důležité zmínit, že předseda a generální ředitel LVMH, Bernard Arnault, předpovídal, že koronavirus v Číně dosáhne svého vrcholu v březnu již počátkem ledna. O tom, že se z něho stane globální pandemie, však nikdo nepočítal.