Health

Skutečně správný způsob, jak si mýt ruce

Tekuté mýdlo je praktické, ale to neznamená, že musí být nudné. S chřipkovou sezonou v plném proudu je navíc nezbytně nutné. 
Jak se vyhnout podzimní chřipce? Jde to poměrně jednoduše. Zeptejte se kteréhokoliv lékaře. Je vysoce pravděpodobné, že vám připomene, jak důležité je správné mytí rukou. „Stačí, když se dotknete eskalátoru, bankomatu nebo kliky u dveří na záchodech, které jsou kontaminované bakteriemi,“ říká dermatolog Joshua Zeichner, který pracuje na klinice Mount Sinai v New Yorku. Sám je tedy každý den vystavený potenciálním patogenům. 

Stop bacilům

Zdůrazňuje mi, že k infekci dochází nejčastěji při kontaktu rukou s obličejem. „Ukazuje se, že každý člověk se své tváře dotkne v průměru 200krát za den, takže bakterie snáze proniknou do těla skrz oční, nosní a ústní sliznici.“ Ruce tedy dejte od obličeje pryč!
Foto: Getty Images

Pravidlo 30 vteřin

Ačkoliv se neustále mluví o častém mytí rukou, jen málokdo ví, jak dlouho by správně mělo trvat. Tipněte si. Celých třicet vteřin! „Dvacet vteřin mydlení a zbylých deset vteřin samotné mytí.“
V dnešní hektické době možná třicet vteřin může znít jako nekonečná doba, ale když je spárujete s luxusním tekutým mýdlem, které udělá z tak nezáživného rituálu nezapomenutelný senzorický zážitek, možná změníte názor. 
Od svěžích tulipánů švédské značky Byredo, kultovních portugalských mýdel Claus Porto, hip japonského cypřiše od Le Labo po eco-friendly mýdlo Dr. Bronner's, mytí rukou si tento podzim určitě zamilujete.