Krása

Kterou hi-tech masku miluje beauty editor Vogue?

Domácí ošetření jako vystřižené ze sci-fi filmu můžete mít už dnes. Bude vám k tomu stačit pouhých 90 vteřin. 
Těžko byste hledali někoho, kdo by miloval pleťové masky víc než já. Většina lidí si přitom neustále stěžuje, že na ně nemá čas. Slyším to dnes a denně. Dobře, chápu. Najít si pro sebe patnáct minut je pro mnohé nadlidský úkol. Někteří se dokonce nestydí přiznat, že jim přijdou úplně zbytečné. Bolí mě z toho u srdce.
Foto: Foreo
V mém osvědčeném arzenálu nikdy nechybí korejské sheet masky. Mnohdy ale nebývají úplně user-friendly. Dost často nesedí na obličeji, kloužou a sérum z nich kape na všechny strany. Při poslední „selfcare“ seanci spojené s pracovním hovorem přes Zoom jsem si nejenom zaplácal své oblíbené tričko, ale ještě málem vyděsil kolegu k smrti. „Vypadáš jak Hannibal Lecter,“ odpověděl. Ok, boomer. 
Zároveň nedám dopustit na zázračné účinky LED světla. Červené používám pravidelně proto, abych s blížící se třicítkou vypadal jako teenageři ze seriálu Elite. Modré zase kvůli tomu, abych neměl na tvářích krátery, jako když jsem byl teenager, a na rozdíl od nich za sebou neměl tým vizážistů a dermatologů na zavolání. Vzhledem k aktuální situaci a korona krizi se nedostanu ani za svou kosmetičkou do Londýna. #firstworldproblems 
Foto: Foreo

Nejrychlejší power-masking pro beauty junkies

Z bezvýchodné situace mě dostala až nová hi-tech vychytávka FOREO UFO 2. Doma na stole přistála znenadání během domácí karantény a od té doby bravurně nahradila jak ubývající zásobu sheet masek, tak povinnou návštěvu salonu. Oceňovaná maska UFO spatřila světlo světa již v roce 2018 na veletrhu věnovaném těm nejprogresivnějším novinkám beauty průmyslu. Inovace, autentičnost a schopnost posouvat hranice je ostatně pro švédskou firmu FOREO základním pilířem. 
Současná Insta-Tik-Tok-iPhone generace očekává od produktů okamžité výsledky a touží po maximální personalizaci. Přidejte k tomu líbivý futuristický design, spojení průkopnických technologií, minimální požadavek na čas a máte v rukou beauty gadget značky, řadící se mezi Top 10 kosmetických značek světa

Čím je maska FOREO UFO 2 výjimečná?

Druhá generace populární masky UFO využívá plné spektrum LED světla. V praxi to znamená, že máte možnost v pohodlí domova vyzkoušet technologii, která byla až doposud dostupná výhradně ve specializovaných dermatologických centrech a klinikách plastické chirurgie. Díky celkem 8 různým paprskům fungují speciální masky opravdu na maximum.
Červené světlo stimuluje produkci kolagenu a urychluje hojení. Modré LED paprsky zmírňují zánětlivé projevy a zabíjejí bakterie způsobující akné. Zelené perfektně sjednocuje tón pokožky, zatímco bílé paprsky pronikají hluboko do epidermis a regenerují pleť zevnitř. Fialové eliminuje toxiny, oranžové rozjasňuje. Nakonec tu máme i jednoho z mých favoritů: speciální cyan LED paprsek s vynikajícím účinkem proti otokům a rozšířeným žilkám. 
Foto: Josef Šlaich
Foto: Josef Šlaich

Termo a kryoterapie jedním stisknutím

Revoluční technologie ve službách krásnější pleti nezklamala. Zahřívací termoterapie ji perfektně připraví na vstřebání všech ingrediencí z masky. Přístroj se zahřeje na optimální teplotu 45°C až pětkrát rychleji než původní UFO. Nejvíc jsem si oblíbil funkci poskytující okamžitý lifting pleti. Když jsem se ráno probudil po menší domácí narozeninové oslavě plné ginu s tonikem, okamžitě jsem věděl, že musím vyzkoušet kryoterapii. Pleť byla po chvíli krásně vypnutá, kontury pozvednuté a póry minimalizované. Jemné váčky pod očima výrazně zredukované. 
Zlatým standardem všech produktů FOREO, bez kterých už si neumím žádný beauty gadget ani představit, jsou T-sonic pulzace. Tyto zvukové vlny působí do hloubky pokožky až na úrovni buněk. Jsou přitom hodně rychlé, což je v číslech 10 000 pulzů za minutu. Fungují jako mikromasáž, jemně odstraňují odumřelé kožní buňky a především zvyšují vstřebávání krémů a sér.

Jak se správně používá?

Před prvním použitím jsem stáhnul aplikaci FOREO pro Apple a podle instrukcí spároval UFO 2 s telefonem. V aplikaci jsem naskenoval čárový kód vybrané UFO aktivované masky a upevnil ji na požadované místo pomocí kroužku. 
Výběr masek zahrnuje všechny typy pleti a řeší všechny možné problémy. Od dehydratace, nejednotného tónu, vrásky až po rozšířené póry a nedokonalosti.
Absolutní posedlostí je exkluzivní řada inspirovaná trendem Farm To Face. Najdete v ní například treament s bulharskou růží, čisticí masku ze zeleného čaje, ale také antioxidační acai berry. 
Vrcholem je ultra luxusní intenzivní kaviárová maska s 24karátovým zlatem. Hned jsem se díky ní v myšlenkách přenesl do spa hotelu Ritz v Paříži. Co naplat, že jsem seděl na gauči a koukal na Netflix. 

Vogue verdikt

Samotné ošetření trvalo pouhých 90 vteřin, takže se můžeme shodnout na tom, že si na něj udělá čas opravdu každý. Nejen beauty editor z Vogue. Maska příjemně klouzala po pleti, uvolněná esence se bez lepivého pocitu vstřebala a díky nepřekonatelnému množství možností poskytl nový beauty gadget UFO 2 personalizaci ošetření hodnou 21. století. Budoucnost přišla dřív, než jsem čekal.
FOREO UFO 2 najdete na foreo.com.
Text vznikl ve spolupráci s  foreo.com.