Health

Co jedí modelky během fashion weeků?

Tajné tipy z backstage, díky kterým zvládnete nejen módní maraton, ale i všední den v kanceláři.
New York Fashion Week letos zaznamenal spoustu změn. Hned několik značek se vytratilo z kalendáře ve prospěch představení v Paříži, jiné zase vsadily na jednoduché prezentace místo okázalých show. Jedna věc ale zůstává pořád stejná – po městě běhají mladé vysoké štíhlé modelky. Na první pohled by se mohlo zdát, že jejich hlavním jídlem je vzduch, ale nenechte se mýlit. Tyhle krásky jsou celé dny na nohou a maraton módních show musí přežít v co nejlepší formě. Bohaté snídaně a malé svačiny, které jim dodají potřebnou energii jsou tak naprostou nutností. Modelky totiž moc dobře vědí, že k udržení štíhlé postavy a krásy je důležité osvojit si dlouhodobý plán zdravé výživy s vysokou nutriční hodnotou. Které snacks jim nesmí chybět v kabelce když čekají na další show?
Smoothie
Není nic lepšího, než začít svůj den sklenicí zeleninového smoothie. Jsou bohaté na vlákninu, vitamíny a minerály, které tělo a pleť bezpodmínečně potřebuje. Nejlepším mixem je listová zelenina s vysokým obsahem chlorofylu - špenát, kadeřávek, petržel a celer. Pokud jim nemůžete přijít na chuť, zkuste to jako modelky a přidejte k nim pár kousků jablka, banán, okurku, citrón nebo zázvor.
Mořské řasy
Poklad z hlubin moře je pro tělo bohatým zdrojem minerálů. Andreea Diaconu je v backstage chroupá místo brambůrků, nebo je přidává do svých salátů. 
Avokádo
Nejlépe na toastu. Je skvělým zdrojem vitamínu E, má nízký obsah karbohydrátů a přispívá ke zdraví pleti. Chrání ji před UV zářením a má protizánětlivý účinek, čímž předchází vzniku pupínků. Karlie Kloss si prý kousky nakrájeného avokáda dokonce pokape olivovým olejem, takže ji zasytí ještě víc.
Kokosová voda
Gisele Bündchen na ní nedá dopustit. Ví totiž, že obsahuje řadu vitamínů i minerální látky včetně draslíku, sodíku, hořčíku, fosforu a vápníku. Je také významným zdrojem  stopových prvků, aminokyselin, enzymů a antioxidantů, což z ní dělá opravdový nápoj pro krásu. 
Omelety
Modelky nepodceňují pořádnou snídani ani během týdnů módy. Ostatně je to většinou jejich jediná šance, kdy si můžou v klidu sednout a vychutnat si každé sousto. Vaječné omelety zasytí a dodají tělu potřebný protein.
Ořechy
Jakmile se dostaví chuť na sladké, královny přehlídkových mol obvykle sáhnou po oříšcích - mandle, pistácie, para a vlašské ořechy patří k nejvyhledávanějším. Velké oblibě se těší také chia a konopná semínka, protože obsahují důležité minerály, bílkoviny a pomáhají vyvážit hladinu cukru v krvi. Kokosový chia pudding a granolu miluje téměř každá z hvězd.
Matcha 
Možná si myslíte, že aby zůstaly celý den na nohou, musí do sebe zákonitě kopnout několik hrnků kávy. Nenechte se však mýlit. Většina modelek, včetně Alessandry Ambrosio nedá dopustit na japonský práškový čaj matcha, který má nejen spoustu beauty benefitů, ale také urychluje metabolismus.