Krása

Co dělají modelky po fashion weeku

Po vyčerpávajícím turné během módních týdnů v Londýně, Miláně, New Yorku a Paříži potřebují modelky trochu odpočinku. Pět hvězd přehlídkových mol sdílí své tipy na nejlepší relax a péči. 
Foto: Jamie Stoker
Binx Walton v zákulisí přehlídky Michael Kors AW19, New York

Binx Walton, 22, Tennessee 

Přehlídky této sezony: YSL, Dior, Versace, Prada, Fendi, Tom Ford
Věřím v La Mer: Přestože jsem modelka, péče o pleť mě nikdy moc nebrala. Ale letos, nevím, čím to je, mě začala bavit. Stala se pro mě relaxem. Takže teď už jsem kosmetikou tak trochu posedlá. Mám ráda Biologique Recherche a moje přítelkyně Lexi Boling mi z letiště přivezla pleťovou mlhu La Mer. Tu mám pořád u sebe. Pokud hodně létáte, je hydratace zásadní. Dokonce i když pijete hodně vody, stále musíte pleť zvlhčovat.
Čas na jídlo: Bez jídla jsem protivná. Před fashion weeky si nechávám v programu jeden volný den, abych měla čas na nákupy v supermarketech.
I na vaření: Ráda si vařím, většinou dělám těstoviny, peču nebo připravuji dušené maso s různou zeleninou. Cokoliv, co vydrží, aby bylo co jíst i další dny. Připravuji sice jednoduché věci, ale baví mě to. Je to pro mě určitý druh terapie.
Foto: Melodie Jeng/Getty Images
Lucan Gillespie po přehlídce Michael Kors SS19, New York

Lucan Gillespie, 20, Londýn 

Přehlídky této sezony: Dior, Anna Sui, Michael Kors, Rodarte, Miu Miu
Kosmetické vychytávky: Znáte Sudocrem na dětské opruzeniny? Používám ho na jakékoliv zarudnutí. Funguje skvěle. Řekla mi o něm má máma a dnes je to moje tajná zbraň.
Kamarádky nablízku: Využívám ještě s pár dalšími modelkami Airbnb a je to fajn. Rozumíme si, máme stejně nabité programy a je skvělé s někým jen tak být, aniž by bylo potřeba cokoliv vysvětlovat.
A pes ještě blíž: V Londýně bydlím v domě, který hlídá labrador jménem Memphis. Je nejlepší!
Foto: Daniel Zuchnik/GC/Getty Images
Varsha Thapa na castingu pro Victoria's Secret, 2018, New York

Varsha Thapa, 27, Nepál 

Přehlídky této sezony: Prabal Gurung, Courrèges, Bottega Veneta, Sally LaPointe
Útěcha v oblečení: Když někdo z Nepálu zavítá do Spojených států, přiveze mi od mámy pašmínu nebo svetr. Bude to znít trochu nadneseně, ale když je mám na sobě, cítím, jako bych měla na sobě kus své země. I když je to jen pašmína, cítím se s ní v bezpečí.
Meditace a mantry: Jako malou mě maminka vodila do chrámů, abych viděla krásu a tradici naší kultury. Moje hindská babička byla velmi věřící. Čítávala mi z Bhagavadgíty. Sama každé ráno 10 minut medituji, třináctkrát zpívám Ganéši mantru – 13 je totiž mé šťastné číslo. 
Foto: Jamie Stoker
Fran Summers v zákulisí přehlídky Simone Rocha AW19

Fran Summers, 19, Yorkshire 

Přehlídky této sezony: Dior, Prada, Victoria Beckham, Burberry, Marc Jacobs
Oddech na YouTube: Když potřebuji vypnout, sleduji videa na YouTube, dokud neusnu. Lidské hlasy mě uklidňují, je to moje ASMR. Nejraději mám komičku Jennu Marbles. Je šílená a její malý pes Kermit naprosto úžasný. Někdy třeba hodinu jen procházím memy od Jenny. Je to pro mě nejlepší způsob, jak se uvolnit, i když se mi pak někdy stýská po mých psech.
Prostě říct ne: Až na konci módní sezony jsem si uvědomila, že je v pořádku dát si pauzu. Nemusíte v zákulisí pózovat pro každého fotografa. Můžete si dokonce dát do uší sluchátka a užít si několik minut jen pro sebe. 
Empatie: Chápu, proč nás fotografové po každé přehlídce nahánějí. Pracují stejně jako my. Potřebují peníze, musí si koupit jídlo a živit své rodiny. Je to v pohodě, i když někdy se musím nadechnout a na to všechno si vzpomenout. Ale bylo by skvělé, kdyby mě oslovovali jménem, když chtějí fotku. Opravdu oceníme, když fotografové znají naše jména. A přála bych si znát i jejich jména. Když se lidé v backstage vzájemně představují, je to pak pro všechny hezčí. Na to bychom se měli zaměřit.
Foto: Jamie Stoker
Adut Akech v zákulisí přehlídky Victoria Beckham AW 19

Adut Akech, 19, Jižní Súdan a Austrálie 

Přehlídky této sezony: Dries Van Noten, Lanvin, Moschino, Prada, MaxMara, Marc Jacobs
Spánek: Když jsem vyčerpaná, zůstanu doma a spím, klidně třeba čtyři dny v kuse. Během přehlídek si zalezu pod stůl a na půl hodinky si zdřímnu, když to potřebuji. Jsem jedním z těch lidí, kteří mohou celý den prospat, klidně 14 hodin. Když se probudím a na pleti mám otisky polštáře a peřiny, je to pro mě znamením kvalitního spánku. 
Obout si tenisky: Čtyři týdny v kuse nosíme podpatky, takže kdykoliv můžu, obouvám sneakers. Nezajímá mě, jestli mám vypadat elegantně, protože cítit se pohodlně a moci se volně pohybovat je elegantní. Moje oblíbené tenisky jsou od Nike, Air Force 1, Vans a Converse. Ráda je střídám.
Namočit se: Fascinují mě koupelové bomby, vždycky sleduji, jak se rozpouštějí a šumí ve vodě. Moje oblíbené jsou ovocné, ty, které voní jako grapefruit nebo citrus. Dávají úžasnou energii.
Bez televize: Přestala jsem asi před rokem a mám teď mnohem více času. Nechybí mi to, ale někdy moje sestry mluví o nějakém seriálu a přimějí mě sledovat ho s nimi.