Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Krása

Vogue approved: 11 tipů na beauty produkty, které byste rozhodně měli mít ve své každodenní rutině

Cindy Kerberová21. 6. 2024
Nový beauty hub, který rozhodně stojí na návštěvu, najdete v pražské ulici Na Příkopě. Objevíte v něm spoustu přípravků, které jinde nejsou k mání. Vogue Beauty Director Cindy Kerberová vás provede novou flagship prodejnou Sephora a prozradí své tipy na nejlepší make-up, skincare, parfémy a vlasové produkty, které tu seženete.
Autor: Laura Marie Cieplik for Vogue CS
Foto: Laura Marie Cieplik for Vogue CS
Autor: Sandra Mai Tranová
Foto: Sandra Mai Tranová

Make-up: Nejlepší černé linky pod sluncem

„NaThe Feline Flick od Charlotte Tilbury mě před lety přivedla kolegyně z britské Vogue Jessica Diner, kterou jsem nikdy neviděla jinak než s černou linkou. Sama je často nosím, takže mám vyzkoušené snad všechny linky, co existují. Tyhle opravdu vynikají nad všemi. Jsou mimořádně přesné, rychle zaschnou a hlavně vydrží celý den. Nevadí jim ani horko, vysoká vlhkost vzduchu ani fakt, že mám mastná víčka. Prostě drží a nemění tvar ani barvu."

Make-up: Supertajná zbraň make-up artistů

„Značku Charlotte Tilbury milují všichni. A dokud se konečně neobjevila v Česku, při každé mé cestě do míst, kde ji prodávají, mi kamarádky z řad make-up artistů posílaly seznam produktů, které jim musím koupit. Na každém seznamu se opakovala jedna položka – Light Wand. Ať už na konturování, nebo na rozjasnění. Pillow Talk Beauty Light Wand rozjasňuje, aniž byste vypadali, že na sobě highlighter máte. Opravdu funguje a vypadá jinak než všechny ostatní."
Autor: Sandra Mai Tranová
Foto: Sandra Mai Tranová

Make-up: Filtr v pudru

„Na rozdíl od spousty jiných brandů založených celebritami Haus Labs by Lady Gaga opravdu mění beauty scénu v pozitivním, a to nejen marketingovou strategií, ale samotnými produkty. Můj každodenní must-have od této značky je jednoznačně Bio-Blurring Talc-Free Loose Setting Powder – sypký fixační pudr s rozostřujícím efektem. Při každé aplikaci vidím hotový zázrak: Moji pleť zmatní a zároveň mi mizí póry před očima. Může za to technologie pudrového gelu a jemňounké pigmenty. Neoxiduje během dne a výborně drží i v náročných podmínkách."
Autor: Sandra Mai Tranová
Foto: Sandra Mai Tranová

Make-up: Tvářenka od královny

„Spousta make-up artistek prohlašuje tvářenky za královny líčení, ale skutečná královna je jen jedna a tato krémová tvářenka v tyčince je důkazem. Divine Blush od Pat McGrath Labs přesvědčila i mě, která nikdy nenosila tvářenku, abych konečně začala. Díky bambuckému máslu a skvalanu se velmi snadno roztírá (používám jen prsty), ale není mastná. Samozřejmě neoxiduje, nemění se během dne, dá se vrstvit, pokožku vedle přirozené barvy také rozjasní. Vozím si ji i na cesty, kde ji používám i na víčka a ťupkám ji i do rtů."
Autor: Sandra Mai Tranová
Foto: Sandra Mai Tranová

Make-up: Virální tvářenka

„Všichni o ní mluví a právem. Gelová tvářenka v tyčince Milk Makeup Cooling Water Jelly Tint dost klame tělem. Vypadá jako nevinná roztomilá hračka pro generaci alfa, ale nedejte na zdání. Když chcete jemnou, ale zároveň výraznější barvu a navíc jednoduchou aplikaci (na rozdíl od tekutých tintů tady totiž nehrozí nepříjemná nehoda), berte ji. Funguje i jako perfektní lip tint, který můžete vrstvit s leskem nebo balzámem."
Autor: Sandra Mai Tranová
Foto: Sandra Mai Tranová

Vůně: Elegantně divoký Řím v lahvičce

„Jako velký milovník parfémů jsem zajásala hned u vchodu nové Sephory, kde mají celou kolekci butikových vůní Bulgari, které v Česku zatím nebyly k dispozici. Mým jasným favoritem je Rock'n'Rome, ambrovo-květinový parfém, v němž se snoubí tóny meruňky, vonokvětky, koření a lehce orientální akordy. Pokaždé, když si k němu přivoním, mám okamžitě potřebu nakreslit si pořádné černé linky à la Sophia Loren, vzít si na sebe černé krajkové šaty a vyrazit se bavit, ačkoliv jsem introvert a party life jsem dávno ukončila."
Autor: Sandra Mai Tranová
Foto: Sandra Mai Tranová

Vůně: Milovaná Apulie

„Hned vedle Bulgari najdete další love brand a vůně z jeho produkce – Maison Margiela. Tady těžko vybrat jen jednu jedinou vůní, všechny toaletní vody mají své kouzlo a skvěle se nosí. Můj současný favorit se jmenuje From The Garden a parfemář Olivier Cresp v něm zachycuje zahradu v jihoitalské Apulii, kde trávím každé léto. Okamžitě jsem se zamilovala jak do místa, tak i této autentické vůně." 
Autor: Sandra Mai Tranová
Foto: Sandra Mai Tranová

Skincare: Sunscreen je must-have

„Konečně jsme se dostali do éry, kdy ochranné produkty s vysokým SPF patří mezi oblíbence uživatelů a je jim věnován patřičný prostor i v obchodech. Queen Screen SPF 50+ od Ultra Violette si pozornost rozhodně zaslouží. Je o lehký přípravek s texturou mléčného séra, který na pleti neucítíte, ale můžete se na něj rozhodně spolehnout. Ochrání obličej jak před spálením, tak před předčasným stárnutím. Výborně se vrství přes krém a pod make-up. Mám ho ráda i na reaplikaci během dne." 
Autor: Sandra Mai Tranová
Foto: Sandra Mai Tranová

Skincare: Cleanser pro spokojenou pleť

„Značka Dr. Dennis Gross se také konečně objevila na českém trhu a vybrat si můžete ze spousty vysoce aktivních produktů proti vráskám, na pigmentové skvrny nebo okamžité rozjasnění. Pokud ale vaše pokožka není zvyklá na větší koncentrace kyselin, seznamujte se s tím skvělým brandem postupně. Za mě je rozhodně perfektní pro začátek Hyaluronic Marine Meltaway Cleanser z modré řady. Odstraní z pleti všechno, co na ní na konci dne mít nechcete, ale zároveň nenaruší citlivou kožní bariéru. Díky obsahu kyseliny hyaluronové a extraktům z mořských řas pleť nevysušuje, takže ani po hodně důkladném odlíčení a čistění nebudete mít pocit, že máte obličej o dvě čísla menší."
Autor: Sandra Mai Tranová
Foto: Sandra Mai Tranová

Vlasy: Ikonický pomocník

„Pokud pořád ještě nemáte v koupelně slavný fén Supersonic od Dyson, v nové Sephoře to můžete rychle napravit. Mají tu kompletní portfolio na vlasový styling, ale protože je dobré začínat s tím nejdůležitějším, můj tip zní právě Supersonic se sadou nástavců. Až si vyzkoušíte vysušit vlasy s hřebenem se širokými zuby a objevíte kouzlo snadno dostupného objemu, budete se sami sebe ptát, proč jste s ním nezačali už dávno."
Autor: Sandra Mai Tranová
Foto: Sandra Mai Tranová

Vlasy: Suchý šampon a textura v jednom

„Pokud jste na tom s vlasy a jejich úpravou podobně jako já, tento produkt musíte mít. Na jemné, mastnější vlasy, které rychle ztrácejí objem, tvar i texturu je tento sprej něco jako dar z nebes. Full Dry Volume & Texture Spray od Living Proof objeví objem i na místech, kde jste netušili, že ho můžete mít, a vytvoří hezkou messy texturu. Doporučuju pořídit si ho ve velkém i v malém balení, které budete mít do kabelky na touch-upy nebo rychlý účes, když si nestíháte nastylovat vlasy vodou a fénem."
Černé linky na oči The Feline Flick, CHARLOTTE TILBURY, prodává Sephora, 890 Kč
1 / 11
Černé linky na oči The Feline Flick, CHARLOTTE TILBURY, prodává Sephora, 890 Kč
Foto: Charlotte Tilbury