Beauty talk

Charlize Theron o beauty rutině, dcerách a vlasových proměnách

Charlize Theron, oceňovaná herečka, matka dvou dcer a již více než 15 let tvář parfému J'adore od Diora, hovoří o své lásce k vůním, cvičení i svobodomyslnosti, pokud jde o barvu vlasů a účesy. 
Foto: Getty Images
Charlize Theron v roce 2019
O beauty rituálech
Jako svobodná matka vychovávám dvě děti, takže nemám moc času, ale pokud mám být upřímná, když už mám volný čas, netrávím ho věcmi, které souvisejí s krásou. Je to spíš o tom, jaký seriál na Netflixu si můžu pustit? Nebo jakou knihu si můžu přečíst? Ale mám dvě dcery, které milují kosmetiku. Moje nejmladší vždycky iniciuje večer pleťových masek – naneseme si masky a ona má hlavní slovo. Náš rituál tak provází spousta otázek: „Můžu tě nalíčit?“ nebo „Můžu ti namazat nohy krémem?“. Miluje beauty produkty a vždycky mi je krade.
O ranní rutině
Začínáme opravdu brzy. Holkám odjíždí autobus v 7 hodin ráno, takže většinou vstáváme v 5:45. Obvykle si hodně rychle umyji obličej a vyčistím zuby a vždycky, opravdu vždycky se namažu opalovacím krémem. Bez něj nevycházím ven, ať se děje cokoli, i když je zataženo, pokaždé se jím namažu. Poté odcházím rovnou do posilovny, abych to měla z krku. Vrátím se, osprchuji a začnu s klasickou hydratační péčí.  
O vůních
Na vůni se mi nejvíce líbí, že je to to nejmenší, co pro sebe můžete udělat, ale má obrovský účinek. Mám pocit, že rozhodně zlepšuje náladu – je to tak snadné a rozhodně toho plně využívám. Je pro mě také spojená s nostalgií, třeba když moje děti říkají věci jako: „To voní jako ty, mami.“ Vůně je tak spojená s těmito velmi, velmi cennými okamžiky a myslím, že je to jedna z těch věcí, kterých si možná nevážíme tolik, jak bychom měli. 
O tricích v líčení 
Čím jsem starší, tím víc se snažím vyhýbat pudru. Přirozený vzhled je v poslední době něco, co se ve filmu natolik zdůrazňuje a oslavuje, že jsem si to tak nějak přenesla i na červený koberec, a dokonce i do editorialů, které fotím – nechci zkrátka vypadat, jako bych měla nepřirozeně matný obličej. Zdravý lesk je pro ženy více lichotivý, zejména s přibývajícím věkem. 
O oblíbené proměně vlasů
Mám pocit, že moje nejoblíbenější je vždycky ta nejnovější. Mému kadeřníkovi Adiru Abergelovi trvalo téměř dva měsíce, než jsme přišli na tu současnou [Charlize nedávno svou blond vyměnila za uhlově černou kvůli roli ve snímku The Old Guard]. Je to úžasně kreativní člověk, hodně spolu cestujeme a rádi si posíláme nápady a podobné věci. Společně s Kristen Stewart jsme podle mě dvě nejbláznivější herečky, co se vlasů týče. Já se opravdu nebojím žádného účesu. 
O fitness rutině 
Miluji cvičení hned po ránu – tehdy mám nejvíce energie. Je to pro mě skvělá motivace a ten nejlepší kofein na světě, můj mozek téměř nefunguje, když necvičím. Mezi sedmou a osmou hodinou ranní pořád něco dělám. Buď jsem v posilovně, jdu na pilates nebo vyrazím na výlet – ideální způsob, jak začít den a cítit se vyrovnaně.
O cvičení jako prostředku ke zlepšení nálady
V životě nedělám žádné cvičení, které bych nesnášela. Všechno, co dělám, dělám ráda a ráda to střídám. Miluji, když zvedám činky a pracuji s někým, kdo mě donutí dělat věci, na které bych si sama netroufla. Hodně mě baví pilates, už skoro deset let cvičím se stejnou lektorkou. Bydlí blízko mě, takže většinu času naše lekce probíhají u mě doma. To je k nezaplacení. Právě teď natáčím akční film, takže jsem se intenzivně ponořila do učení bojových umění, která mě opravdu baví, a je to také výzva pro mozek. 
O třech kosmetických produktech, které má vždy v kabelce 
Balzám na rty, opalovací krém a vlhčené ubrousky!