Advertorial

Když je zdraví i krása na prvním místě

V době pandemie jsme se začali více zajímat o své zdraví. Je to logické, chceme být v dobré kondici. Cestou, jak pro sebe něco udělat a zjistit, na čem by bylo možné ještě zapracovat, jsou preventivní zdravotnické programy.
Foto: archiv Altoa
Jeden takový nabízí ALTOA, jejímž cílem je naučit Čechy, že dobrovolná návštěva lékaře by se měla stát nejen přirozenou součástí života jako třeba návštěva kadeřníka, ale také příjemným zážitkem. „Nevidíme důvod, proč by nešlo poskytovat zdravotní péči v krásných, čistých a moderních prostorách. Už samotná návštěva lékaře je pro mnoho lidí stres, proč ho navíc umocňovat depresivním prostředím jako z minulého století? Návštěva doktora přece nemusí být nepříjemný zážitek. A my chceme dosáhnout toho, aby lidé nechodili k lékaři se staženým žaludkem a jen, když už není zbytí,“ vysvětluje jednatel společnosti Tomáš Petsinis. Chce proto nabídnout klientům takový komfort a servis, aby si zvykli nemocem předcházet a zároveň, pokud už nějaké potíže mají, řešit je expresně a komplexně. 

Víc než jen vyšetřit a ošetřit

Foto: archiv Altoa
Foto: archiv Altoa
Nemusíme si nic nalhávat, na vyšetření některých specialistů se dnes čeká i týdny. V ALTOA jsou lékaři schopni během jediného dne zjistit aktuální zdravotní stav pacientů a preventivních vyšetření nabízí hned několik. V komplexním preventivním programu vás například čeká krevní rozbor, vyšetření internistou, EKG, echokardiografické vyšetření, ultrazvukové vyšetření cév a mnoho dalšího včetně novinky POST COVID-19 Rehabilitace. O klienty se stará přátelský personál a celou dobu tak mají na blízku člověka, který je vším provede a vše vysvětlí. 

Covid. A co dál? 

Foto: archiv Altoa
Lidé, kteří prodělali koronavirus, se často setkávají s přetrvávajícími potížemi i několik měsíců. POST COVID-19 Rehabilitace je tak speciálně vytvořený program nejen pro ty, kteří se stále necítí po nemoci fit a chtějí se dostat rychle zase do kondice, ale i pro ostatní, kteří obtížemi netrpí, ale chtějí zjistit, zda neměla nemoc nějaké skryté následky. Pacienta vyšetří pneumonolog, čeká ho spirometrie, dechový test FENO nebo bodypletysmografie. Součástí programu je ergometrické vyšetření, elektrokardiografie nebo rentgenové vyšetření hrudníku. Po krevních testech, vyšetření neurologem a konzultací s psychologem si o celkových výsledcích popovídá s interním lékařem, který navrhne další postup a individuální rehabilitaci, pokud to bude vhodné. I tady platí krédo kliniky: osobní přístup, respektování časových možností a minimální čekací doby.   

Včas, včas a zase včas

Foto: archiv Altoa
„Bez ohledu na covid se ženy chtějí nejčastěji nechat vyšetřit pro záchyt případného onkologického onemocnění, což velmi kvitujeme. Díky moderní medicíně se daří onkologická onemocnění úspěšněji léčit. Bohužel, na druhou stranu onkologických pacientů přibývá. Jediná možnost ochrany je zdravý životní styl, a právě prevence,“ dodává Tomáš Petsinis. Pravidlo je jasné, čím včasnější je diagnostika, tím jednodušší a účinnější je léčba. Pokud je nemoc odhalena včas, šance na přežití může být téměř stoprocentní. 
Více naleznete na altoa.cz.