Vogue Supports Local Fashion

Vogue Supports Local Fashion: Zagh

Tričko, které padne jako šité na míru, protože je šité na míru. V seriálu digitálních showroom přehlídek, lookbooků a rozhovorů dnes představujeme Darinu Muchovou a Kristianu Ghiuri a jejich značku Zagh. #VogueSupportsLocalFashion
„Příběh trička je koncept, se kterým jsme si hrály už nějakou dobu. Vystihuje jeho všestrannost a univerzálnost: to, že v triku opravdu můžete strávit celý den a žádná situace vás nezaskočí. Ať už ho máte jenom k džínám, nebo si vezmete polo na golf a pak v něm zajdete do baru na drink,“ prozrazují Darina Muchová a Kristiana Ghiuri.
Součástí příběhu trička je podle designérek i jeho životní cyklus: nové triko nosíte svátečně, až ho po nějakém čase posunete na volnočasové, domácí a nakonec se z něj stává kousek na cvičení nebo na spaní.
„Shodou náhod jsme se trefily do období, kdy módní návrháři z celého světa prozřeli a už nechtějí dělat rychlou módu, nechtějí vyrábět trendy, které vydrží 3 měsíce. My jsme rychlou módu nechtěly dělat nikdy. Trička jsou věčná, proto je vyrábíme z nejlepších materiálů, vyhrajeme si s výrobou a vytváříme tak trika, která se nesráží, drží tvar a chcete si je kupovat znovu a znovu, protože lepší nenajdete,“ uzavírají návrhářky.
Designér: Zagh 
Kamera: Lukáš Skála
Foto: Lukáš Skála
Modelové: Prokop Svoboda , Jan Kleník
Hudba: Lab on Fire - Fog
Produkce: Darina Muchová