Vogue Supports Local Fashion

Vogue Supports Local Fashion: Talabaya podzim/zima 2020

V rámci projektu Vogue Supports Local Fashion vám přinášíme další digitální prezentaci česko-slovenských návrhářů. Dnes představujeme Mirku Talavaškovou a její značku Talabaya, která představuje fúzi mezi evropskou a východní kulturou, a to konkrétně arabskou.
Mezníkem k cestě do zemí Blízkého východu byla klientka, která se stěhovala za prací do Rijádu v Saudské Arábii. Ta Mirku Talavaškovou před pěti lety oslovila, aby jí vytvořila takovou garderobu, která by dodržovala místní standardy, ale zároveň aby si mohla zachovat svoji identitu. A tak designérka přišla s návrhy, které propojovaly dvě kultury: „Tam vznikla Talabaya.“ 
Životní styl v arabských zemích se podle ní uvolňuje a mladší generaci žen láká západní styl oblékaní, který by zároveň splňoval jejich tradiční potřeby v odívání. A to je alfou a omegou značky Talabaya. „Já se to snažím dělat takovým způsobem, aby si šaty mohla vzít nejen žena v Middle East, která přirozeně dodržuje zakrytí celého těla, ale i Evropanka, která Talabayu propojí se svým šatníkem,“ říká návrhářka.
Foto: Lukáš Dvořák
Talabaya
Kolekce podzim/zima 2020 se nese v duchu celého konceptu značky, jako je variabilita, pohodlí, elegance, jednoduchost a svoboda klientky při tvoření vlastního osobního stylu. 
Zaměření na Orient není úplně náhodné, ale pramení z čisté vášně a nadšení hledat inspiraci po celém světě. Už dříve se návrhářka nechala inspirovat například Čínou, Gruzií nebo Indií.
„Talabaya není jenom o módě, je i o sdružování žen z celého světa, o vzájemné inspiraci a respektu, o rozšiřování obzorů, objevování nových věcí,“ uzavírá.
Foto: Lukáš Dvořák
Kamera: Michal Budínský
Lokace: Enforum event space Prague, Rustonka
Make-up a vlasy: Natálie Host Košíková
Modelky: Andrea Hrnčířová a Stela Demková
Boty: Högl
Speciální poděkování: sitlagency.com