Vogue Supports Local Fashion

Vogue Supports Local Fashion: OFFORM3D prototype collection 2020

Propojování technologií a módy. Digitální vizualizace oděvu, vyhotovování 3D skenů lidských postav a objektů. Tyto pojmy už zdaleka nejsou sci-fi, jak by se nezasvěceným mohlo zdát, ale denním chlebem českého studia OFFORM3D. Premiéra jejich prototype collection 2020 právě teď na Vogue CS. #VogueSupportsLocalFashion
Víte, co znamená PhyGital Fashion? Jedná se o spojení slov physical a digital a vyjadřuje prolínání digitálních a fyzických pracovních procesů. 3D vizualizace oblečení lépe odpovídá realitě než klasické skeče nebo 2D návrhy, digitální oděv se dá lépe archivovat a kromě dat se neskládá z fyzického materiálu. Filozofie tohoto přístupu je tak přelomová i díky tomu, že je šetrná k životnímu prostředí. 
Prototypem je první kolekce OFFORM3D. Studio chce divákům nabídnout experimentální vyjádření konceptu made–to–order a zapojení digitalizace do procesu vývoje oděvu. „V situaci, kdy módní industrie řeší enviromentální a technologické překážky, my reagujeme inovativním konceptem, který má za účel vtáhnout diváka do digitálního prostředí a představit mu možnost personalizovat svůj oděv, který mu bude vyhotoven na míru. Kolekce je koncipována jako unisex a je nesezonní, vyzdvihuje tak každý kus jako samostatný objekt,“ představují kolekci zástupci studia.
Foto: OFFORM3D Studio
Foto: OFFORM3D Studio
Foto: OFFORM3D Studio

Neobvyklost namísto zaběhlého modelu krásy

Dalším zajímavým aspektem je fakt, že OFFORM3D od začátku své existence úzce spolupracuje s modelingovou agenturou New Aliens Agency, která má ve svém portfoliu osobnosti, jenž inspirují svým netypickým vzhledem. Právě tato silná komunita explicitně ukazuje svoje názory a snaží se tematizovat společenské problémy dneška. Ať už to jsou pohledy na módní průmysl, kulturní identita, klimatická krize, nebo genderové problémy. Spolupráci propracovali až ke zcela unikátním digitálním skenům reálných modelů – vítejte ve světě nového pohledu na módu jako takovou.
Kolekce, video, CGI: OFFORM3D
Foto, art direktor: Jakub Ra
Casting: New Aliens Agency
Modely: Sára, Matthew, Nany.