Vogue Supports Local Fashion

Vogue Supports Local Fashion: AiM by Michaela Hriňová podzim–zima 2020/2021

Nese v sobě lehkost bytí, nestandardní krásu, nespoutanost, rebelství, svobodu, tajemství, sílu a odvahu. Nebojí se být odrazem svého srdce. Kolekce Reflection of my heart je inspirována právě takovou ženou. V seriálu digitálních showroom přehlídek, lookbooků a rozhovorů pokračujeme se slovenskou designérkou Michaelou Hriňovou. #VogueSupportsLocalFashion 
„Čarodějky – ženy, z nichž měli muži strach, protože se nebály být samy sebou, nebály se být nestandardní, nespoutané dobou. Femme fatale – ženy, které jsou neuchopitelné, ale neskutečně podmanivé, jako by měly nadpřirozené schopnosti. Mají kolem sebe auru tajemství, nespoutanosti, vnitřní síly a přitažlivosti.“
Celou historií se podle Michaely Hriňové s přesně takovými ženami setkáváme v různých podobách. Návrat k sobě, ke své magické duši a kořenům čarodějek je příběhem, který vypráví její nejnovější kolekce pro podzim a zimu 2020/2021. 
Svobodná mysl, rebelství, křivák a široká ramena 80. let jako projev ženské emancipace a síly.
„Základem značky AIM jsou vždy příběhy, které jsou protkány do jednotlivých kolekcí. Se zaměřením na detail, na odkaz doby, ve které žijeme, a vždy s poselstvím svobody, nespoutanosti a individuality,“ vysvětluje slovenská designérka a absolventka oděvního designu na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně.
Foto: AiM by Michaela Hriňová podzim–zima 2020/2021
Foto: AiM by Michaela Hriňová podzim–zima 2020/2021
Foto: AiM by Michaela Hriňová podzim–zima 2020/2021
V její nové kolekci má zastoupení celá plejáda materiálů od vlny přes kůži, šusťák až k veluru. „Oversize siluety jsou zde projevem svobody, kov a kůže síly a dravosti, černá barva symbolizuje tajemno a asymetrie individualitu,“ vysvětluje návrhářka.
Barevná škála je naopak omezena na minimum. Modelům dominuje černá, bílá a tlumené odstíny, bez potřeby poutat na sebe pozornost okázalostí. „Postačuje síla osobnosti, individualita a sebevědomí, které přitahuje pozornost a podmaňuje okolí,“ uzavírá.
Režie: Bart Klimsza, David Stachura
Kamera: Lukáš Bistřický
Střih: David Stachura
Zvuk: Daniel Kompas
Hudba: Max Bistřický, Lukáš Bistřický 
Modelky: Dominika Kučinská, Andrea Šturalová