Vegan

Vegan diaries Daniely Kociánové: Restaurace LOV

Topmodelka Daniela Kociánová se každé úterý dělí o nové objevy ze světa veganství, které přinejmenším stojí za pozornost. Dnes se podává: Restaurace LOV.
Minulý týden jsem od pondělí do pátku pracovala v Kanadě a byla jsem velmi zvědavá, jak se "veganí" za oceánem v Montrealu. Hned po příletu jsem spěchala do restaurace LOV, která se nacházela pouze dvě minuty pěšky od mého hotelu a řeknu vám, že se chci vrátit zpět jen, abych mohla ochutnat všechno  jídlo z jejího menu.
Foto: Daniela Kociánová
Tato restaurace je totiž plná skvělého jídla! Už jste někdy ochutnali veganský kaviár, lasagně nebo čokoládový croissant? To všechno a mnohem víc tam najdete. Já si první den objednala cuketové špagety s lanýžovou omáčkou a veganským kaviárem z tapioky a samozřejmě matcha latte. S sebou jsem si odnesla dort z mandlí a olizovala jsem se až za ušima. Druhý den jsem měla volno, tak jsem toho využila a šla se proběhnout do parku s nejvýše položenou horou Mount Royal. Ovšemže jsem se v tom parku ztratila a místo toho, abych se za hodinu vrátila, jsem se nějakým zázrakem dostala z parku po třech hodinách, chytla jsem si taxi a zamířila rovnou do LOV pro čokoládový croissant a Tango Mango smoothie z banánu, ananasu, manga, zázvoru a kurkumy.

Pozor na (ne)plasty!

Moc se omlouvám za selfie s plastovou nádobou a brčkem na fotce. Bylo mi řečeno, že to není plast, ale jsem někdy zvědavá jak malé dítě a mám plno otázek, takže jsem si vygooglila, v čem jsou bioplasty a biologicky odbouratelné plasty lepší než normální plasty. A bohužel nejsou o nic lepší. Ba dokonce jsou horší. Takže, jestli vás můžu poprosit, zkuste omezit nebo nepoužívat plast vůbec. Místo slámky z umělé hmoty zainvestujte do kovové, kupte si nádobu na kafe ze skla nebo z zrecyklovaných kelímků (rCUP.co.uk) a mějte v kabelce třeba látkovou tašku. Až půjdete příště na nákupy, nemusíte používat novou. Někde jsem dokonce četla, že plastový produkt používáme v průměru pouhých 12 minut, ale ten pak tady zůstane na dalších pár set let. No, jak vidíte, konverzaci na téma životního prostředí a vše co se kolem něho točí, bych mohla mít na hodiny, ale o tom třeba až v příštím článku.
Třetí den jsem si šla nacpat pupek do LOV veganskými lasaněmi se salátem, který byl posypaný parmazánem z mandlí a byl k neuvěření dobrý. Mnoho lidí má problém stát se vegany, protože se nedokáží vzdát normálního sýru, ale jelikož já už neměla kravský/kozí/ovčí atd. sýr rok a půl, zvykla jsem si na sýry z kešu oříšků, kokosu a mandlí a moc mi chutnají. 
Poslední večer v Montrealu jsem si objednala kanadský pokrm LOV poutine z pečených batátů a sýra a Caesar salát s rajčátky, čočkou a parmazánem. A taky matcha latte. A opět moc mňam! Po příchodu do restaurace si mě manažerka dokonce pamatovala a usadila mě na stejné místo jako každý předchozí den. LOV restaurace je zkrátka fajn. A já tajně doufám, že se tam budete moci jednou všichni podívat. Ostatně, když nebudete vědět co vařit, koukněte na jejich stránky a menu a inspirujte se doma v kuchyni.
Za týden ahoj!