Vegan

Vegan diaries Daniely Kociánové: restaurace Flax & Kale

Topmodelka Daniela Kociánová se každé úterý dělí o nové objevy ze světa veganství, které přinejmenším stojí za pozornost. Dnes se podává: Flax & Kale by Teresa Carles.
Minulý týden jsem letěla za prací do Barcelony, která se pyšní skvělou architekturou i vždy o něco teplejším počasím, než je v Londýně. A také restaurací Flax and Kale. 
Foto: Daniela Kociánová
Věděla jsem, že když tam strávím pár dní, musím si najít nějakou hezkou veganskou restauraci, o kterou se s vámi podělím. V práci, na mém focení si mnoho lidí z týmu nemohlo vynachválit Flax and Kale a jelikož byl můj hotel jen čtyři minuty pěšky, zašla jsem si tam na večeři. Po krátké konverzaci s číšníkem jsem zjistila, že jejich restaurace není stoprocentně veganská, zato mají menu plné zdravého jídla a veganských pokrmů. Flax and Kale je první flexitariánská restaurace v Barceloně, která má v nabídce pár pokrmů s rybou a sýrem, bezlepkovou a živou stravu (rawfood) a většina jídla je rostlinného původu. 

První flexitariánská restaurace v Barceloně

Já jsem si objednala salát s opečenou mrkví a avokádem. Zhltla jsem ho za pár minut. Dále matcha latte s kokosovo-rýžovým mlékem. S číšníkem jsme totiž probírali, jaké mléka nabízejí, jaké je nejsladší, z čeho je přesně vyrobeno a co by mi doporučil. Přestalo mě totiž bavit platit 4 € za matcha latte kvůli špatnému mléku. S sebou jsem si odnesla cheesecake s bílým miso a zázvorem. Všechno vegan a všechno na jedničku. 
Foto: Daniela Kociánová
Mají také přijemný interiér a juice bar, kde jsem si ráno v den odletu koupila smoothie Coco Masalachai a zákusek Pink Lady. A samozřejmě taky mňam! Flax and Kale je na dvou lokacích v Barceloně a jejich zakladatelka Teresa Carles vlastní ještě pár poboček s pouze vegetariánskou stravou nebo juice barem a takeaway. 
Až budete příště v Barceloně a budete se chtít zdravě najíst a taky si pochutnat, určitě vyražte do Flax and Kale.
Mějte se krásně a za týden ahoj!