Vegan

Vegan diaries Daniely Kociánové: Magic Maca

Topmodelka Daniela Kociánová se každé úterý dělí o nové objevy ze světa veganství, které přinejmenším stojí za pozornost. Dnes se podává:  Maca (Maka) peruánská.
Foto: Daniela Kociánová
Maca peruánská patří mezi nejvýživnější, nejstarší a nejvýše položené pěstované rostliny na světě. Je známá jako peruánský ženšen a její nejdůležitější části je kořen, který se schovává pod zemí. Proč se vám vyplatí o tento zázrak přírody zajímat?
Foto: Daniela Kociánová
Jednoduše proto, že Maca je dokonalý multifunkční lék. Posiluje imunitu, zlepšuje fyzický výkon, duševní kondici a paměť. Může být pomocníkem při léčbě neplodnosti mužů i žen. Obsahuje vitamíny jako B2, B3, B6, C a stopové množství železa, vápníku, zinku, mědi, hořčíku, draslíku, fosforu a jódu. A také vás jistě bude zajímat, že tento přírodní zázrak také obsahuje velké množství aminokyselin a mastných kyselin, bílkovin a vlákninu. 

Macu koupíte online nebo v obchodech se zdravou výživou v podobě prášku, kapslí a kapek. Před týdnem jsem narazila na zmrzlinárnu v Paříži, kde prodávali veganskou zmrzlinu s čokoládovou a maca příchutí a byla výborná. Já si přidávám maca prášek do smoothie několikrát týdně a když nezapomenu a vydržím to celý měsíc, cítím se během periody lépe a bez bolesti. Také se musím přiznat, že den dva před periodou se proměním v monstrum, kterému je lepší se vyhnout, ale když beru Maka pravidelně, nebývám až tak náladová. A není to jen můj případ. Bavila jsem se o mace nedávno s kamarádkami, a ty mi potvrdily, že jim také pomáhá s PMS.

Maca je k dostání v těchto obchodech:

https://www.prozdravi.cz
https://www.awashop.cz
A co vy? Už jste někdy slyšeli o mace nebo jste ji ochutnali?