Vegan

Vegan diaries Daniely Kociánové: kam na nejlepší sushi

Už jste někdy ochutnali veganské sushi? Nemluvím o nudném maki s okurkou, mrkví nebo avokádem, ale snad o nejlepším sushi, jaké jsem kdy vyzkoušela.Topmodelka Daniela Kociánová se opět dělí o nové objevy ze světa veganství, které přinejmenším stojí za pozornost. 
Foto: Daniela Kociánová
V Japonsku jsem byla čtyřikrát, ale raději bych se vrátila do Momo, kterou najdete za oceánem v Montrealu. Jejich restaurace se pyšní skvělou nabídkou plnou delikates, jako je sushi ze tří druhů hub a s lanýžovým olejem anebo se sakurou, mangem a s vegetariánskými krevetami. Vůbec se mě neptejte, jak je možné připravit veganské mořské plody, ale tady se fantazii meze nekladou.
Foto: Daniela Kociánová
Foto: Daniela Kociánová
Původně jsem měla navštívit restauraci s lidmi, se kterými jsem v Montrealu pracovala, ale všichni byli tak unavení, že stůl pro čtyři zbyl jen pro mě. A jelikož čekací doba na rezervaci může být i dva měsíce, nemohla jsem si tuto příležitost nechat ujít a šla jsem si po práci nacpat pupek sama. Doporučuji do Momo zavolat předem, a pokud by měli plno, hned vedle otevřeli takeaway Komomo, kde sice není na chlup stejná nabídka, ale jejich nejlepší pokrmy na menu najdete. Což pro mě znamenalo, že jsem si večeře odnášela každý den do hotelu, který jsem měla jen 10 minut pěšky.
Foto: Daniela Kociánová
První večer jsem si objednala miso polévku, smažené Dino-Dino, 3 champions sushi a ještě teď se mi sbíhají sliny. Houby a cokoliv smaženého jsou dvě veganské suroviny, kterých se nemůžu nabažit a obě najdete bohatě zastoupené v jejich nabídce. Zlhtla jsem to za pár minut a byla jsem tak plná, že jsem se chtěla od stolu odkutálet až do hotelu. Jsem však evidentně nenasytná a objednala jsem si ještě matcha dort jako dezert, který byl vynikající. 
Nakonec jsem se dohodla se sestrou, že jí přivezu sushi na ochutnávku do Londýna, protože jsem zatím o ničem podobném neslyšela. Chtěla jsem najít i v Praze hezkou veganskou sushi restauraci, ale bez úspěchu. Pokud víte o podobném podniku, napište mi, prosím. Zatím mi nezbývá nic jiného, než čekat a snít, že jednoho dne Momo otevře nové restaurace za hranicemi Kanady.