Vegan

Od vína po jahody. Sedm novinek na tělo nejen pro vegany

Ať už hledáte nové tělové mléko, něco do vany, pod sprchu, na masáž, nebo večer na uklidnění, březnové novinky vám splní všechno, co vám na očích uvidí. Fashion & beauty editor Cindy Kerberová vybrala sedm vegan-friendly produktů, o kterých byste měli přinejmenším vědět. 
Olej na obličej a tělo L'Huile Stupéfiante, HO KARAN, prodává Sephora, 640 Kč
CBD. Tři písmenka vládnou beauty světem. Kanabinoidy se staly tak obrovským trendem, že i velké řetězce se daly na konopí. Novinkou v Sephoře je francouzská značka Ho Karan a její olej na tělo, obličej a vlasy z konopí setého bohatého na omega-3 a omega-6 kyseliny. Ten v kombinaci s olejem z lískových oříšků a Plukenetia volubilis vyživuje, zklidňuje i podrážděnou pokožku včetně té se sklonem k psoriázám nebo s čerstvým tetováním. 
Zlatý elixír na nohy, MARGARET DABBS, prodává FAnn, 2490 Kč
Už i Margaret Dabbs uvedla veganskou řadu a místo emu oleje použila olej z palmy buriti a konopí. Navíc koloidní zlato. Na nové pantofle BV Curve z jarní kolekce Bottega Veneta sice ještě není počasí, ale nepodceňujte přípravu. Zlatá novinka umí všechno a ještě plno věcí navíc, které od pořádné péče o chodidla čekáte. Vyřeší suchou kůži, dehydrované nehty, zarudnutí, vrásky z vysušení, problémy s bakteriemi a ještě okamžitě rozjasňuje. 
Tělové mléko Jahoda & Bezový květ, MANUFAKTURA, prodává Manufaktura.cz, 239 Kč
Česká Manufaktura si na jaro připravila limitovanou kolekci Jahoda a Bezový květ, kdyby jste si měli pořídit jen jeden produkt, pak sáhněte po tělovém mléku. Jeho hedvábná textura pokožku doslova hladí a pečuje o ni s pomocí oleje ze sladkých mandlí, ovsa a extraktů z jahodníku a bezových květů. Nebojte se, že byste po použití voněli jako jahodový cheesecake, vůně je decentní a osvěžující zároveň. 
Masážní olej Lymfa Fit, SALOOS, prodává Saloos.cz, 159 Kč
Na unavené tělo, bolavé svaly, ať už ze sportu, nebo nekonečného vysedávání, platí jalovec a grepy. Ovšem nemyslete si, že zapadnete do nejbližšího baru, objednáte si růžový gin Malfy Rosa a budete to mít odbyto. Místo vnitřní „dezinfekce“ si udělejte, nebo ještě líp nechte udělat, masáž nohou a sedacích svalů. Ať se rozhodnete pro ruční, nebo s gua sha kamenem, začněte správným olejem a ten je pro tuto sezonu od Saloos s nápisem Lymfa Fit
Tělový krém Deep Relax, AROMATHERAPY ASSOCIATES, prodává Net-a-porter, 62 €
Snad nikdy netrpěla společnost tak velké epidemii špatného spánku jako právě teď. Ještě než sáhnete po prášku, zamyslete se, co všechno děláte a neděláte před tím, než padnete do postele. Přepnout telefon do letového režimu, notebook nechat přede dveřmi ložnice, vyvětrat, studená sprcha, zklidňující vůně jsou dobrým začátkem. Významnou roli může sehrát i tělový krém. Aromatherapy Associates uvedla novinku Deep Relax Body Treatment pro dobře hydratovanou pokožku a hlavně klidnou hlavu. Voní po pačuli, ylang-ylang a vetiveru, takže ideální i pro ty, co milují levanduli jen na fotkách z přehlídky Jacquemus
Koupelová bomba Lucky Carrot, LUSH, prodává Lush.cz, 175 Kč
Mrkev je dobrá pro králíky a taky do vany. Lush v jarní kolekci představil nové koupelové bomby a mezi nimi Lucky Carrot, mrkvičku, co voní po citrusech, vodu (ne vaši pokožku) zabarví do oranžova s tisíci bublinkami. Ideální recept na jarní únavu a depku ze současného dění tam venku.
Rieslingový sprchový gel, DIENIKOLAI, prodává Biodynamickakosmetika.cz, 450 Kč
Dáme Riesling? Na dně 100% recyklovatelné lahvičky sice pravdu nenajdete, zato je plná jedinečného sprchového gelu. V čem je tak výjimečný, že nalomí i nejskladnější fanoušky klasického mýdla? Rieslingový gel je první svého druhu na světě. Jeho ingredience pocházejí s biodynamického zemědělství, neobsahuje žádnou syntetiku ani palmový olej, vinné hrozny vyrostly v rakouském Wachau a kromě těla ho můžete použít i na vlasy. Konec hlášení.