Vogue Planet

Londýnský hotel Bulgari slaví 10. narozeniny a zve na čaj o páté

Hotel, který najdete na kraji Hyde Parku, překvapil u příležitosti svého 10. výročí spoluprací s umělcem Yinkou Ilorim. Londýnský designér britsko-nigerijského původu je proslulý hravým stylem, kterým má nyní oživit prostory italského hotelového řetězce. 
Čaj o páté je britská tradice, kterou zná celý svět, a tak dílo Yinka Ilori X Bulgari Hotel Afternoon Tea představuje speciálně navržené stojánky určené právě k tomuto rituálu. Na nich vynikají především umělcovy ikonické kombinace barev a vzorů. Motiv díla ale použil i v některých prostorách hotelu. Výsledkem je například prosklená fasáda z geometrických tvarů nebo výrazné lněné ubrousky. 
Foto: Courtesy of Bvlgari
Kostafa Sfaltose, generálního manažera hotelu, nadchla nejen umělcova excelentní práce s barvami, ale i jeho výjimečný optimismus. „Jeho práce s barvami je paralelou k historickému odkazu klenotnického domu Bulgari, který proslul mistrovským zpracováním pestrých drahých kamenů,” uvedl. Samotný designér je nadšený především z toho, že může skrze své návrhy uctít londýnskou kulturní mozaiku. „Design stojánků na čaj vychází ze sférické geometrie a symbolizuje setkávání nejrůznějších kultur. Věřím, že se u nich lidé v hotelu budou setkávat, aby si vychutnali pestrou atmosféru odpoledního čaje.”
Foto: Courtesy of Bvlgari
Foto: Courtesy of Bvlgari
K čaji ale nesmí chybět ani cukroví, o které se stará vrchní cukrář a mistr čokolatiér Gianluca Fusto. Inspirován Yinkovým designem vytvořil podzimní kombinaci, pro kterou použil italské sušené ovoce s různými druhy oříšků. 
To ale není zdaleka vše. Při slavnostní příležitosti byl také odhalen upravený prostor Bulgari Lounge, který nabízí výjimečné místo s atmosférou italského pokoje, ve kterém se mohou hosté stylově najíst. 
Foto: Courtesy of Bvlgari
Pokud byste zatoužili poznat více z tvorby Yinka Ilori, navštivte jeho první instituční výstavu, která se nyní koná v londýnském Design Museum. A jestli máte chuť spíše na čaj o páté či italské sladkosti, v Bulgari Lounge si je můžete osobně vychutnat. Nezapomeňtě si ale předem na stránkách Bulgari Lounge vytvořit rezervaci.