Cestování

15 nejúžasnějších míst z Airbnb, která stojí za návštěvu

Ať už si chcete užít prodloužený víkend v Evropě, nebo plánujete delší pobyt na druhém konci světa, je z čeho vybírat. Airbnb nabízí téměř 6 milionů ubytovacích kapacit ve 220 zemích, přičemž můžete čerpat z jakýchkoliv možností — od skromných příbytků přes designové byty až po honosné, luxusní vily. My pro vás vybrali 15 nejlepších.
Než začnete hledat to pravé místo, je třeba mít na paměti následující: domov je tam, kde jsou s vámi ti nejbližší, ale i tam, kde se cítíte sami sebou. Možná chcete zůstat v centru dění, a proto budete potřebovat všechny moderní vymoženosti, včetně rychlé wifi. Dost možná navíc chcete strávit dovolenou v místě, které je jako stvořené pro vaše Insta příspěvky (žádný problém, mnoho Airbnb bývá v dnešní době navrženo a zařízeno tak, aby bylo hlavně fotogenické). Anebo si naopak přejete ztratit na klidném místě, kde se úplně odpojíte od sociálních sítí, vypnete telefon a budete soustředit výhradně na krásu přítomného okamžiku? Ať tak, či onak, máme pro vás tipy na nejlepší Airbnb z celého světa:

Sedona, Arizona 

Foto: courtesy of Airbnb
Nechat se unést ohromující architekturou s unikátním výhledem na slavné červené skály. To nabízí pobyt ve vile o rozloze přes dvacet tisíc metrů čtverečných, která se navíc může pochlubit nádherným interiérem navrženým designérkou Giselle Koy. Součástí prostoru je i bazén, vířivka, vodopád, menší botanická zahrada, okázalé koupelny a spousta úložných prostor. Skvělé je ale i samotné umístění — dům se totiž nachází v dosahu  dobrých restaurací, obchodů i turistických stezek.
Jaké místnosti se v něm ukrývají: 5 ložnic, 4 koupelny
Výhody vily: soukromá terasa, přístup k venkovnímu bazénu, cvičební zařízení (a kolo Peloton!)
Kde to najdete: Near Creek View Circle Spur, Creekside Circle/Sedona, Arizona, USA

Kapské Město, Jihoafrická republika

Foto: courtesy of Airbnb
Tento prostorný, dvoupodlažní apartmán je vybavený stylovým nábytkem a spotřebiči — a je celkově tak úžasný, že ani nejpovedenější fotografie nedokážou jeho ráz zcela vystihnout, soudě dle internetových recenzí. Apartmán hravě pojme šest hostů, má plně vybavenou kuchyň, přístup k venkovnímu sezení, a je tak ideální pro dlouhodobý pobyt. Kde ho najdete? V Sea Point v Kapském Městě. A mimochodem, výhled na ikonickou Lví hlavu, která se tyčí nad Kapským Městem, se vám naskytne i ze soukromého balkonu.
Pokoje, které tu jsou: 3 ložnice, 4 koupelny
Bonusy: přístup na pláž, venkovní jídelní kout, pračka/sušička
Adresa: Near Regent and Tramway Rd/ Kapské Město, Jihoafrická republika

Avalon Beach, Nový Jižní Wales, Austrálie

Foto: courtesy of Airbnb
Neméně nóbl, a přitom idylický klid nabízí vila, kterou objevíte pouhých 45 minut od Sydney, nedaleko jedné z nejkrásnějších a nejmalebnějších australských pláží. Nebude vám tu chybět zhola nic: odpočiňte si buď v parní lázni či sauně, případně se vykoupejte v bazénu, do kterého získáte neomezený přístup na 24/7. A zkrátka nepřijdou ani milovníci interiérového designu — začlenění velkolepých prvků, jako jsou mramorové povrchy, zlaté kování, umělecké dekorace a vany, to vše vyrazí dech a ukojí potěšení z pobytu.
Vila čítá celkem: 3 ložnice, 3 koupelny
Využít můžete: soukromý bazén, parní lázeň, saunu, venkovní odpočívárnu, cvičební zařízení
Kde? Near Avalon Parade and Ruskin Row/ Nový Jižní Wales, Austrálie

Palm Springs, Kalifornie

Foto: courtesy of Airbnb
Dům pojmenovaný „The Vinyl“ překvapí bohémským designem, ovlivněným moderním duchem poloviny 20. století. Jeho interiér je posetý žhnoucími žlutými a oranžovými barvami, přičemž některé dekorace připomínají 70. léta. Uvelebte se v útulném retro prostředí s dostatkem místa k odpočinku a vychutnejte si oblíbené songy na skutečném gramofonu. Tento netradiční dům se nachází pouhých pár minut od centra Palm Springs a nabízí okouzlující výhled na pohoří San Jacinto.
Jaké pokoje tu jsou? 3 ložnice a 2 koupelny
Co oceníte: soukromý bazén, houpací sítě, venkovní odpočívadlo, hřiště na bocce a ohniště.
Kde to hledat? E Ventura Rd/ Palm Springs, Kalifornie

Rio De Janeiro, Brazílie

Foto: courtesy of Airbnb
Tento zbrusu nový, moderní a prostorný byt je zalitý denním světlem a vyzařuje nádherné odstíny modré barvy. Díky dvěma soukromým terasám se navíc můžete kochat dechberoucím výhledem na záliv Rio De Janeira, horu Corcovado, ikonickou Cukrovou homoli nebo samotné město — případně pozorovat exotické druhy ptáků či západ slunce.
Čekají na vás: 3 ložnice, 4 koupelny
Výhody: výhled na panorama města, přístup na pláž a k bazénu, venkovní sprcha, pračka a sušička.
Adresa: R. Dr. Júlio Otoni/ Rio De Janeiro, Brazílie

Oia, Santorini, Řecko

Foto: courtesy of Airbnb
Toto útulné místo v Oia, které se pyšní panoramatickým výhledem na západní cíp ostrova, charakterizuje  kontrastní mix kykladské architektury a minimalistického moderního designu. Nedávno zrekonstruovaný prostor nabízí také vnitřní vířivku s výhledem na zdejší kalderu. V ceně ubytování je i lahodná snídaně.
Co tu budete využívat: 1 ložnici, 1 koupelnu
Čím místo disponuje: terasou/balkonem, soukromou vířivkou a snídaní v ceně ubytování
Co do navigace? Nikolaou Nomikou/ Oia, Santorini, Řecko

Rælingen, Akershus, Norsko

Foto: courtesy of Airbnb
Pouhých 25 minut od Osla se můžete ztratit na skandinávském venkově a ukrýt v tomto důmyslně, do detailu navrženém zrcadlovém domku pojmenovaném „WonderInn“. Interiér, který v sobě mísí pocit luxusu a komfortu, je vybaven moderním nábytkem i zařízením. Co tu dělat? Dopřejte si projížďku na lodi, pěší turistiku nebo rybolov. A pozor, dům se nachází v oblasti přírodní rezervace Nordre Øyeren, kde najdete exotické ptactvo, ryby a další volně žijící živočichy.
Jsou tu: 2 ložnice, 2 koupelny
Benefity ubytování: soukromá vířivka, balkon, soukromý dvorek.
Nachází se: v blízkosti Støtterrudvegen 

Cartagena, Kolumbie

Foto: courtesy of Airbnb
Tento městský dům navržený kolumbijským architektem Miguelem Angelem Curem je nesmírně vzdušný a charakterizují ho cihlové detaily, výrazné barvy i plno jiných designových detailů. Nachází se přímo v cartagenské čtvrti El Centro, disponuje soukromým balkonem s výhledem na centrum a stojí jen pár kroků od vyhlášeného centra kolumbijské kuchyně, designu a obchodů.
Pokoje: 2 ložnice, 2 koupelny
Co se vám bude líbit: výhled na město, umístění v centru města — v blízkosti restaurací, barů a parků.
Umístění: mezi ulicemi Calle 38 a Calle de San Pedro Mártir

Paříž, Francie

Foto: courtesy of Airbnb
Byt, který se nachází 15. pařížském obvodu, je perfektním azylem pro estéty. Denní světlo tu prostupuje celým prostorem, a to díky oknům rozkládajícím se od podlahy až ke stropu. K tomu si připočtěte úžasné monochromatické designové detaily a dekorace, plně vybavenou kuchyň, spoustu úložného prostoru a přidejte fakt, že budete v pěším dosahu od restaurací, barů a obchodů — a máte o skvělý pobyt postaráno.
Pokoje: 2 ložnice, 2 koupelny
Plusy ubytování: výhled do zahrady, v blízkosti veřejné dopravy
Adresa: Rue Blomet/ Paříž, Francie

Dubaj, Spojené arabské emiráty

Foto: courtesy of Airbnb
Přepychový byt, jehož interiér byl navržen ve zlatém, elegantním provedení, se může pochlubit výjimečným umístěním — s jedinečným výhledem na Burdž Chalífu (a to z každého ze dvou soukromých balkonů bytu). Nedaleko se navíc nachází ikonická Dubajská fontána, Opera nebo nákupní centrum Dubai Mall.
Tyto pokoje můžete využívat: 3 ložnice, 2 koupelny
Výhody ubytování: soukromé balkony, přístup k bazénu, parkování zdarma, pračka/sušička
Adresa: Al Mustaqbal Street/ Spojené arabské emiráty

Naranjito, Portoriko

Foto: courtesy of Airbnb
Geometricky vyhlížející domek se nachází 45 minut od San Juanu a obklopuje jej krásná příroda s turistickými stezkami a exotickým ptactvem. Jeho moderní interiér a osobitý kuchyňský kout osloví i minimalisty. Dům hosté v recenzích popisují jako malý kousek ráje v horách. Potvrdíte to i vy?
Dispozice: 1 ložnice, 1 koupelna
Plusy: vlastní balkon, ohniště, houpací síť a možnost ubytování zvířat
Adresa: Calle 1 Morales Acosta/ Naranjito, Portoriko

Bali, Indonésie

Zbrusu nová vila, postavená přímo v srdci Bali je zařízena minimalistickým nábytkem a dekoracemi, které doplňují bazén s výhledem na bujnou zeleň. A co víc, díky francouzským oknům v každé ložnici se budete probouzet s výhledem do krajiny. Ideální pro všechny, co touží načerpat novou energii.
Pokoje: 3 ložnice, 4 koupelny
Benefity: nepřetržitý přístup k soukromému bazénu, parkování zdarma
Adresa: Jl. Raya Sayan/ Bali, Indonésie

Amsterdam, Nizozemsko

Foto: courtesy of Airbnb
V tomto útulném apartmánu se snoubí rustikální a moderní prvky — starobylé vybavení a spotřebiče kontrastují s moderním nábytkem. Skutečným středobodem je však dřevěná houpačka, bezpochyby nejhravější prvek celého prostoru. Toto apartmá je jako dělané pro individuální pobyty, jelikož se nachází v klidné části města, avšak v příjemné vzdálenosti od centra.
Využívat můžete: 1 ložnici, 1 koupelnu
Nadchne vás: houpačka, soukromá terasa/balkon, pěší vzdálenost k restauracím, barům, kavárnám.
Adresa: Korte Prinsengracht, Amsterdam, Nizozemí

San Cayetano de Venecia, Provincia de Alajuela, Kostarika

Foto: courtesy of Airbnb
Překrásná vila se nachází přibližně 2 hodiny jízdy autem od San José na mléčné farmě a disponuje houpačkou, v které můžete pohodlně sledovat všechny okolní památky. S uspořádáním vašeho itineráře vám pomůže recepční. Toto ohromující sídlo navíc obklopují malebné vodopády, turistické stezky a divoká příroda. Ach.
Pokoje: 3 ložnice, 3 koupelny 
Výhody: soukromý venkovní bazén, soukromý kuchař (na vyžádání)
Adresa: San Cayetano de Venecia

Mexico City, Mexiko

Foto: courtesy of Airbnb
Tento nově zrekonstruovaný prostor se vyjímá nábytkem v krémových odstínech a robustních, hravých tvarech. A přestože se nachází v klidné čtvrti La Condesa, budete to mít jen pár kroků do místních barů, restaurací a kaváren. Prostě ideální volba, až budete v Mexico City.
Pokoje: 2 ložnice, 2 koupelny
Výhody: pračka se sušičkou v bytě, poloha v centru města
Adresa: Av Nuevo León/ Mexico City, Mexico
Text vyšel v originále na vogue.com