Cestování

Nejen filmem živ je člověk: kam zajít ve Varech

Festival v Karlových Varech za pár hodin otevře brány všem milovníkům filmu. Ovšem nejen jím je člověk živ, a tak přinášíme několik léty prověřených tipů na místa, která byste v tomto lázeňském městě ani letos neměli minout. 

Kam jít...

... když se chcete najíst na úrovni

Ať už jste ve Varech pracovně na skok, na jeden den, anebo poctivě celý týden, Grandrestaurant Pupp rozhodně patří k místům, které byste si neměli nechat ujít. A to nejen kvůli dokonalému gastronomickému zážitku, ale i architektuře, která je skutečně velkolepá. Interiéry vám jistě nebudou cizí, točil se zde nejeden rozhovor, znělka nebo jiné upoutávky spojené s festivalem. Co se týče kuchyně, menu je sestavené Pavlem Vokounem a vzdává hold klasické české kuchyni v podobě, v jaké dobyla i císařský dvůr ve Vídni. Spojte návštěvu s příležitostí krásně se obléct, dress code si žádá minimálně jeden šperk s diamanty. A pak, nejedna z hlavních hvězd zde poobědvá nebo povečeří. Co byste řekli na kávu se zákuskem ve společnosti Julianne Moore?
Foto: Archiv Pupp.cz

... když chcete dobře vypadat

Každá z nás by chtěla zářit jako filmová star, ale ve dni plném schůzek, filmů a neustálého přebíhání? Od 28. 6. do 6. 7. se naštěstí můžete objednat do beauty corneru k profesionálním make-up artistům, kteří tu pro vás budou po celou dobu festivalu. Nalíčí vás zdarma přesně tak, jak budete potřebovat, a ještě představí novinky z laboratoří Dermacol. A aby byl look kompletní, po nalíčení si nechte pravit vlasy od hair stylistů. Na viděnou v hotelu Thermal.

... když jste noční zvířata

Kdo by chodil po večerním promítání na hotel? Vary v době festivalu přece nespí. A proto se tolik oblíbený pražský dekadentní bar Public Interest přesune do lázeňského města také. V Císařských lázních budete moci denně od 19:00 až do 7:00 zakončovat (a nebo zahajovat) den, zahrají vám k tomu nejlepší dýdžejové, vystoupí stand-up komici... anebo prostě můžete jen přijít na výborné asijské jídlo, které tu budou servírovat až do druhé hodiny ranní. Party tedy může začít. A nezapomeňte, co se stalo Varech, to tam také zůstane, takže kdyby něco, nikdy jsme se tu nepotkali.

... když chcete být vidět

Pokud vám nevadí velké množství lidí a hlasitá hudba, gratulujeme, jste na správném místě. BecherZone nemůže vynechat žádný party animal. Každý večer vás budou čekat koncerty, dýdžejové a zábava do hluboké noci, takže nic pro introverty. Tento meeting point pro všechny, kteří po promítání někam míří, nabídne i oficiální drink festivalu. Každý zkrátka ví, kde se bar nachází (hned vedle Thermalu) a každý ví, že pokud chce mít ve Varech soukromí, měl by se tomuto bodu zdaleka vyhnout. 

... když si chcete udělat radost (i ostatním)

Festivalový hrneček má něco do sebe, ale co teprve skutečný design. V pasáži Praha na vás v prvním patře čeká výstava vybraných českých tvůrců, která bude k vidění pouze během filmového týdne. Těšit se můžete na jedinečné instalace a navíc bude možné si z expozice některé kusy zakoupit. Vstup je zdarma. Pěkný suvenýr z Varů nemusí být už jen lázeňská oplatka.
Foto: @prvnipatrodesignfestival

... když si chcete odpočinout

Obvykle vám zde servírujeme spa a relaxační zóny, ovšem být ve Varech schovaná půl dne v lázních, zrovna když je festival, je pomalu hřích. A tak využijte k relaxaci vinárnu Bokovka, která se opět na pár dní v Praze zavře a přesune se kompletně na západ. Již tradičně bude na adrese divadla Husovka a s ní nejoblíbenější kolekce vín. Takže pleťovou masku od Chanelu si dejte ráno před snídaní a pak vyrazte na skleničku (a něco dobrého z Naše maso). Lepší odpočinek nenajdete.