Cestování

Armani, Lacroix, Lagerfeld. Top fashion hotely a rezidence

Luxusní, oslnivé, velkolepé, originální. Takové jsou hotely, které nesou jména nejlepších módních domů a návrhářů. Některé se teprve staví, do jiných se už několik let můžete vracet čerpat kreativitu. Které jsou momentálně nejsledovanější?

Grand Lisboa Palace

Macao
Hotelový resort slibuje hostům vše, na co si jen pomyslí. Kvůli zákazu hazardu po celé Číně se nyní staví ohromný komplex v bývalé portugalské kolonii, kde jsou kasina povolená. Macao tak láká nejen milovníky sázení, ale i okázalého luxusu. A teď vysvětlíme, proč se na tento předimenzovaný kolos zaměřuje pozornost fashion médií. Jeden z boutique hotelů totiž ponese jméno Karla Lagerfelda, který se osobně postaral o design celého interiéru, pokojů, bazénu, posilovny i spa. Po smrti návrháře se majitelé Grand Lisboa Palace nechali slyšet, že budou pokračovat ve vizi módního tvůrce s veškerou úctou tak, aby jeho odkaz byl co nejvíce autentický. 
Foto: Courtesy of Grand Lisboa Palace

Armani Hotel Dubai

Burdž Chalífa, Dubaj, Spojené arabské emiráty
Pokud chcete ubytování na úrovni, volte Armani Hotel Dubai přímo ve věži Burdž Chalífa (která sama o sobě patří k největším atrakcím Dubaje). Hotel zabírá jedenáct pater a o design interiéru se osobně postaral Giorgio Armani. Pokoje tak dokonale odrážejí vkus návrháře. Samozřejmostí je spa, privátní vchod a do hudebního klubu Armani Prive jezdí hrát ti nejlepší dýdžejové z celého světa. Zkrátka pokud milujete shopping a party trvající do ranních hodin, neměli byste čekat s rezervací. Hotel bývá velmi často plně obsazený.

Fendi Private Suites

Via della Fontanella di Borghese, 48, Řím, Itálie
Privátní apartmány se nacházejí přímo v centru Říma a slibují luxusní pobyt ve věčném městě nedaleko Španělských schodů, po kterých se procházela samotná Audrey Hepburn. Co od Pallazzo Fendi můžete čekat? Vše od nejmodernější architektury po špičkovou spolupráci s některými z nejlepších světových umělců. Milovníci módy by měli zaměřit pozornost na dramatické mramorové dveře Lepanto, čisté linie značky Fendi, vintage křesla Fritz Hansen a zrcadla Gio Ponti. Navíc butik Fendi je ihned vedle vchodu do apartmánů. Místo, které vám poskytne romantiku a dostatek soukromí. Hotové prázdniny v Římě.

Hotel La Bellechasse by Christian Lacroix

8 rue de Bellechasse, Paříž, Francie
Na první pohled byste čekali spíš obyčejný hotel, ovšem zdání klame. Za klasickým vzhledem se skrývá podmanivá architektura interiéru. V La Bellechasse najdete 33 pokojů, ve kterých jsou design, barvy a předměty obratně usměrňovány a obnovovány v neoklasicistním a bohémském duchu. Návrhář Christian Lacroix, který interiér včetně látek, obrazů a tapet navrhoval, si zde hraje s paletou vlivů a vytváří šikovnou rovnováhu mezi drzostí a tradicí. Račte vstoupit do světa fantazie a už se vám nikdy nebude chtít zpět.

Coco Chanel Suite, Hotel Ritz

15 Place Vendôme, 75001 Paříž, Francie
Pro legendární návrhářku byl po více než 35 let Ritz Carlton domovem. Není tak divu, že po čtyřech letech rekonstrukce poskytuje luxusní hotel Coco Chanel Suite. Ve dvou apartmánech naleznete nábytek Coromandel Lacquer, barokní zrcadla, monstrózní pohovky a dokonalý výhled na Place Vendôme. Pokoje jsou inspirovány tím, čím se sama Coco obklopovala. Naleznete zde odraz její lásky k asijskému laku, pozlaceným zrcadlům a párování černé s bílou. A odpovídá tomu samozřejmě i cena. Ubytování na jednu noc vás vyjde od 18 000 eur.