Vogue Leaders

Andrea Gontkovičová: Baví mě měnit svět k lepšímu

Manažerka ostrých kontur – jako z příručky. Jednoznačná, energická a úspěšná. S ředitelkou a předsedkyní představenstva Philip Morris Andreou Gontkovičovou si o byznysu postaveném na zlozvyku, odpovědnosti za svět a pochybnostech povídala Pavlína Wolfová.

Jste tam, kde jste chtěla být?

Na to je hodně odpovědí. Místně ne. Za posledních dvanáct měsíců postrádám cestování a hlavně hory. Narodila jsem se v Tatrách, je to moje součást, jsem zvyklá, potřebuju hory, a já přitom letos nelyžovala. To bych chtěla. Životně jsem tam, kde jsem být chtěla. Vděčná, že mám dva syny, manžela, pár přátel. Myslím, že nám to spolu funguje. Život mám díky těm všem velmi bohatý a jsem s ním spokojená. A pracovně jsem tam, kde mám být. Když se podívám na to, z čeho jsem vzešla, jsem s tím velmi spokojená. Baví mě měnit svět k lepšímu.
Foto: Vogue CS

Čím za tu spokojenost a úspěch platíte?

Jsem optimistka, takže se dívám výhradně na to, co mi to přináší. Nikdy ne na to, co mi to vzalo. A upřímně, všechno dohromady, co jsem tu vyjmenovala, mi přináší ohromné příležitosti.

Moje babička mi vždycky říkala, nikdy nelituj toho, cos udělala, ale toho, cos neudělala. Proto jsem se na to ptala.

Když se člověk dívá do minulosti, je to ne- konstruktivní, k ničemu to nevede. Jsem v tomto ohledu pragmatická. Přitom vím, ano, jsou věci, které jsem v životě měla udělat jinak anebo rychleji, ale co už teď s tím? Ne- přemýšlím o tom vůbec, možná i proto jsem poměrně vyrovnaný člověk.

Pochybujete často?

Pochybuju. Někdy o maličkostech a někdy o velkých věcech. To záleží.

Aktuální číslo + Vogue Leaders 06/21

149 Kč / 5.99 €
První vydání Vogue Leaders vychází společně s červnovým číslem Vogue CS za cenu 149 Kč.

Koupit:

Ptá se: PAVLÍNA WOLFOVÁ 
Začínala v domácím a později i zahraničním zpravodajství České televize. Byla reportérkou pořadu TV Nova Na vlastní oči a tamtéž moderovala vlastní talkshow Áčko. Pracovala také pro ČRo 1 – Radiožurnál, vedla pořady Nad věcí, Děti vám to řeknou a Radiofórum. Řadu let psala pro týdeník Reflex, později Týden a magazín HN Proč Ne? Od roku 2020 je moderátorkou denního publicistického pořadu 360° Pavlíny Wolfové na CNN Prima News.
Odpovídá: ANDREA GONTKOVIČOVÁ
Ve společnosti Philip Morris začala pracovat v roce 1997, zkušenosti sbírala střídavě na Slovensku, ve švýcarské centrále i v Česku. V říjnu 2019 byla jmenována generální ředitelkou a předsedkyní představenstva české pobočky zodpovědnou za Česko, Slovensko a Maďarsko. V roce 2019 se také stala členkou představenstva Svazu průmyslu a dopravy ČR.
Přidejte se k Vogue Leaders na  LinkedIn.