Vogue Leaders

Michelle Obama propadla vaření

Michelle Obama se přidala k zástupu těch, kteří během posledního roku propadli kouzlu vaření natolik, že se o něj chtějí podělit. Bývalá první dáma USA se přitom zaměřila na děti a na mysli má jejich zdravý životní styl. 
Seriál Waffles + Mochi od 16. března nabídne Netflix. Hlavními postavami jsou dvě loutky, které sní o tom, že se stanou kuchaři. Jednoho dne si je najme kouzelný supermarket a tím začíná dobrodružství a objevování pokrmů z celého světa. Michelle Obama uvedla, že jde o rozšíření zájmu o zdraví dětí, kterému se věnovala v roli první dámy. Seriál vzniká ve spolupráci s organizací Partnership for a Healthier America, která podporuje v době pandemie rodiny v nouzi dodávkami čerstvého ovoce a dalších produktů.
Obliba vaření v posledním roce výrazně vzrostla. Na jednu stranu sice podporujeme lokální restaurace a kavárny, ale z mnoha důvodů, mezi které se určitě řadí finance nebo zdraví, častěji vaříme doma. Nahrává tomu i omezená možnost trávit čas venku.
S recepty přichází také módní svět, protože je to jedna z možností, jak během pandemie budovat komunity a zvyšovat povědomí o značce. Častěji přitom zapojují influencery a své recepty sdílejí také návrháři. Zdravé vaření je odpovědí nejen na prázdný žaludek, ale také na takzvaná pandemická kila, prokazatelný nárůst hmotnosti v souvislosti s nedostatkem pohybu a stresem. Michelle Obama se zaměřuje na děti, které si takto mohou budovat zdravé návyky a současně ovlivnit celou rodinu. 
Poslední rok, který byl pro mnoho rodin velmi těžký, bývalou první dámu USA přiměl k počinu, jenž by měl kombinovat zábavu s poučením. A je dalším krokem v její kariéře, který následuje po úspěšné knize Můj příběh (Becoming; u nás vydalo Argo v roce 2019). Ještě předtím založila s manželem produkční společnost Higher Ground, jejíž první dokument, Americká fabrika (American Factory; dostupný rovněž na Netflixu) získal v minulém roce Oscara, a uvedla vlastní podcast