Vogue Leaders

Dagmar Havlová na konferenci Vogue Live 2023 o svém životním poslání

Konference Vogue Live 2023 na téma Future world: Longevity pod záštitou rektorky Univerzity Karlovy a ve spolupráci s Fakultou humanitních studií se zúčastnila také patronka Vogue Leaders Dagmar Havlová Veškrnová. Podělila se o to, proč je v životě důležité najít své poslání. 
Foto: Ivan Kašša
Roman Carel, Tereza Maxová, Dagmar Havlová, Karolína Kurková, Michaela Seewald, Marie Pětová a Burak Öymen na konferenci Vogue Live 2023
Oceňovaná herečka, filantropka a bývalá první dáma České republiky mluvila o tom, jakou roli hraje v jejím životě práce pro druhé. Práce a činorodý život jsou také jejím receptem na vitalitu a dlouhověkost. Své poslání našla Dagmar Havlová v podpoře činnosti Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97, kterou založili společně s manželem, prezidentem Václavem Havlem, před pětadvaceti lety. Ta se mimo jiné zejména poslední dva roky intenzivně zabývá problematikou domácího násilí, které v souvislosti v pandemií znatelně narostlo. V provozu je například krizová linka na pomoc obětem domácího násilí, kterou provozuje odborná asistenční služba ELA assistant a na které působí krizoví psychologové, právníci i další odborníci. 
Dagmar Havlová se zasazuje o to, aby se lidé navzájem podporovali a umožnovali i druhým vyniknout. Podporuje mladé talenty a také profesní sítě žen. „Nakonec z toho budeme mít prospěch úplně všichni, celá společnost,” uvedla, když se stala patronkou Vogue Leaders. Je například členkou Femmes d’Europe a čestnou předsedkyní českého výboru UNICEF a podporuje řadu dalších českých i mezinárodních charitativních organizací. S Madeleine Albright, která byla první patronkou projektu, mají společné silné sociální cítění a úsilí podporovat nejen ženy, ale celou společnost tak, aby naplno využívala a rozvíjela talenty všech lidí bez jakékoliv diskriminace. 
Dagmar Havlová věří, že aktivita a pohyb i v přeneseném významu jsou způsobem, jak se udržovat v dobré kondici. Téma výzkumu dlouhověkosti jí připadá zajímavé a dotýkající se všech lidí bez ohledu na věk. Zmínila, že kromě práce se zaměstnává také studiem a chystá se na univerzitě třetího věku studovat psychologii, což bylo dlouho jejím přáním. Na konferenci Vogue Live 2023 prozradila také svůj recept na krásu: „Krása je podle mého otázkou vnitřního rozpoložení; pokud je člověk krásný uvnitř, tak se to projevuje navenek.” Důležité je podle ní, aby si byl člověk sám v sobě a sám sebou jistý. 
Foto: Michal Fanta
O líčení vystupujících postaral tým talentovaných make-up artistů společnosti Sephora, která také ve svém beauty hub představila novinky značek Eisenberg Paris,Tarte Cosmetics and Jimmy Choo s ukázkami líčení a péče o pleť. Make-up artisté pracovali se třemi profesionálními značkami, Make Up For Ever, Natasha Denona a Pat McGrath, které vám dokonalý look vytvoří i doma. 
Foto: Michal Fanta
Společnost H&M Group doplnila téma cirkulární ekonomiky a udržitelnosti pro budoucnost a připravila výstavu mapující průřez designérskými kolekcemi z konceptu Innovation stories. Ten si klade za úkol propojit kreativní design a inovace v oblasti udržitelné módy.
Foto: Michal Fanta
Úpravu účesů vystupujících zajistila značka Kérastase, která navíc nabídla diagnostiku vlasů ve svém beauty corner pro účastníky a představila inovovanou řadu Nutritive nebo revitalizující anti-agingovou řadu Chronologiste.
Foto: Ivan Kašša
Mercedes přichystal ukázku elektromobilu SUV EQE, který měl v Česku svou premiéru.
Foto: Ivan Kašša
Řešení z oblasti estetické medicíny představila klinika Aesthetology.
Foto: Michal Fanta
Ukázka péče o pleť byla připravena na stánku Reclar.
Foto: Michal Fanta
Společnost LG nachystala prezentaci svých řešení pro udržitelnou péči o domácnost. 
Foto: Ivan Kašša
O chutný a udržitelný catering se celý den staralo Zátiší Group. 
Foto: Michal Fanta
Vynikající kávu připravilo Nespresso, které představilo novou kávu z kolekce kolekce Coffee+, která je obohacená například o extrakt ze ženšenu.
Foto: Michal Fanta
Lahodné čaje připravil Ahmad Tea.
Foto: Michal Fanta
Osvěžujícími vína dodala Castel Frères, a to Maison Castel, Cono Sur Vineyards.
Foto: Michal Fanta
Floristé z Florist Prague se postarali o květinovou výzdobu všech prostor a připravili také květinové dary pro vystupující. Na Fotografii Chairwoman & Founder V24 Media Michaela Seewald.
Foto: Ivan Kašša
Celým dnem pomáhaly provázet hostesky Phenomen Models.
Foto: Michal Fanta
Designový zážitek z pódia umožnila společnost Vitra. O ubytování hostů se postaral hotel Andaz a přenos celé konference zajistila společnost SlidesLive. Na fotografii Dagmar Havlová a Karolína Kurková.
Přidejte se k Vogue Leaders na LinkedIn.