Události

Haute Couture Fashion Week: jak se dostat na přehlídku do první řady

Tradiční podoba Haute Couture Fashion Weeku dostává díky virtuální realitě novou tvář.
Foto: Jamie Stoker
Vzhledem k dodržování pandemických pravidel a omezení cestování mají letos v létě fashion weeky novou podobu a díky kreativitě zapojují i širokou veřejnost. Výjimkou není ani haute couture, nejstarší a nejuznávanější týden plný módy, který se bude konat od 6. do 8. července. 
Foto: Getty Images
Jean Paul Gaultier Haute Couture jaro - léto 2019
Foto: Getty Images
Valentino Haute Couture jaro - léto 2019
Foto: Getty Images
Viktor & Rolf Haute Couture jaro - léto 2019
Od roku 1945 představují pravidelně ty nejprestižnější značky své couture kolekce. Aby se ale vůbec mohly kvalifikovat jako členové couture klubu, musí splňovat určitá pravidla; jednotlivé modely jsou propracované do nejmenších detailů a celé týmy na nich mnohdy pracují i tisíce hodin. Vysoká krejčovina je na míle vzdálená ready-to-wear. 

Filmy, videa, vizuály

Tento měsíc bude Fédération de la Haute Couture et de la Mode prezentovat kolekce na podzim a zimu 2020. Každá značka představí svůj film a exkluzivní vizuály. To, co bylo považováno za neotřesitelné jádro módy, se nakonec mění. Valentino se spojil s legendárním fotografem Nickem Knightem, aby společně vytvořili virtuální událost, která bude mít premiéru 21. července. Už 8. července se však můžete na stránkách FHCM těšit na malé preview. 
Několik návrhářů se nezúčastní. Je mezi nimi například Chitose Abe, která měla být první z hostujících designérů pod značkou Jeana Paula Gaultiera. Z programu nakonec odstupují i Balenciaga a Matthew Williamson, jenž měl představit svoji debutovou kolekci coby nový kreativní ředitel Givenchy.
Zde je vaše pozvánka do první řady, reportáže a streamy můžete od pondělí online sledovat i na Vogue CS.
Foto: Getty Images - Victor VIRGILE
Christy Turlington, Chanel Haute Couture podzim – zima 1991/1992
Foto: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images
Viktor & Rolf Haute Couture podzim - zima 2018/2019
Foto: Rindoff/Garcia/Getty Images
Carla Bruni, Balmain Haute Coutur jaro - léto 1994