Vogue Daily

Ve věku 78 let zemřel legendární fotograf Patrick Demarchelier

Zemřel legendární, světově uznávaný módní fotograf Patrick Demarchelier. Na kontě má nespočet ikonických děl vytvořených pro magazíny jako Vogue. Známý byl ale především portréty princezny Diany. V roce 1989 se dokonce stal jejím oficiálním fotografem. Bylo mu 78 let. 
Smutná zpráva byla oznámena prostřednictvím příspěvku na Demarchelierově oficiálním instagramovém účtu ve čtvrtek odpoledne. „S velkým zármutkem oznamujeme, že Patrick Demarchelier zemřel 31. března 2022 ve věku 78 let. Zůstala po něm manželka Mia, tři synové Gustaf, Arthur, Victor a tři vnoučata.“
Žádné další informace o příčině úmrtí nebyly zveřejněny.
„Líbilo se mi s ním pracovat i jen tak trávit čas na mnoha výletech, které jsme podnikli. Prostě jsem ho milovala. Byl to kreativní génius, ale ležérním, zdánlivě nenuceným způsobem... Moje srdce je s jeho milovanou Miou, dětmi Gustavem, Arthurem a Victorem a jeho bratrem Ericem,“ napsala pod příspěvkem modelka Christie Brinkley.

„Jsem z této zprávy nesmírně smutná. Patrick byl jedním z prvních fotografů, se kterým jsem spolupracovala. Je historií módy a legendou fotografie. Bude nám chybět...,“ připojila se Amber Valleta. 
„Zažil jsem s Patrickem ty nejlepší časy. Neuvěřitelné ikonické fotky, nádherné vzpomínky, spousta smíchu, mám mu za co děkovat, už nikdy se to nebude opakovat. Upřímnou soustrast jeho milované rodině,“ zavzpomínal i slavný hairstylista Sam McKnight.