Vogue Daily

Ve věku 73 let zemřela Ivana Trump

Zemřela Ivana Trump, československá rodačka a exmanželka bývalého amerického prezidenta. Bylo jí 73 let. „Byla to krásná a úžasná žena, která vedla skvělý a inspirativní život,“ uvedl Donald Trump v prohlášení.
Ivana Trump, za svobodna Zelníčková, se narodila 20. února 1949 ve Zlíně. S pozdějším americkým prezidentem se setkala v roce 1976, když pracovala jako modelka. Svatba se konala o rok později a měli spolu tři děti: Donalda mladšího (44), Ivanku (40) a Erica (38).
„Její pýchou a radostí byly tři děti... Byla na ně tak pyšná, stejně jako my všichni na ni,“ řekl bývalý americký prezident. „Odpočívej v pokoji, Ivano!“
Prohlášení vydala také rodina Trumpových. „Byla neuvěřitelná žena; úspěšná podnikatelka, sportovkyně světové úrovně, zářivá kráska a starostlivá matka a přítelkyně.“ V oficiálním prohlášení dále uvedla, že utekla před komunismem a učila své děti odvaze a houževnatosti, soucitu a odhodlání.
Ivana Trump se podle neoficiálních zpráv pravděpodobně fatálně zranila při pádu ze schodů. Zpravodajský web ABC News s odkazem na newyorský hasičský sbor uvedl, že manhattanští záchranáři byli přivoláni na pomoc do jejího bytu na Upper East Side ve čtvrtek 12:30 místního času (18:30 SELČ). Cizí zavinění bylo vyloučeno.