Vogue Daily

Oslavte s námi výročí a získejte mikinu made in Vogue CS!

Víte, odkud vzala mikina svůj název? Podle obrázku Mickey Mouse, s nímž ze Západu poprvé překročila hranice socialistického Československa. Nejprve byla módní záležitostí teenagerů, dospělým sloužila hlavně na sport. Od té doby se mnohé změnilo a dnes je pravidelnou součástí kolekcí známých módních domů. A vy ji teď můžete vyhrát! Mikinu, hoodies, kterou nemá nikdo jiný, vznikla jen a pouze jako projekt Vogue CS, kterým slavíme první narozeniny. Ale dárek dostanete vy. Happy Vogue CS birthday to all of us!
„Papírová koláž nemůže vzniknout za pár vteřin, je to práce, na kterou je potřeba mít dobré oko, cit a přehled v umění,“ říká Alexander Bel, Junior Digital Creative Vogue CS a autor koláží pro projekt Hoodies.
Foto: Hana Knizova | @hana_knizova, autor projektu: Alexander Bel | @alexanderbelph
„Dost dlouho trvá, než umělec najde správný detail, kterým doplní obraz a přesně vyjádří myšlenku. Manuální práce a hledání a vybírání v desítkách i stovkách zdrojů dodávají každé koláži unikátní identitu,“ pokračuje Alexander, který při své tvorbě využil telefon Samsung Galaxy Note10+. 
Pro práci na Hoodies čerpal inspiraci ze dvou zdrojů; z cesty po Itálii a z občanské války mezi  anglickými rody Lancasterů a Yorků známé jako Válka růží.
„V Itálii mě inspirovaly erby. Jsou všude. Na vatikánských zdech, na starých obrazech nebo v klasických tržnicích, kde prodávají fake mikiny italských univerzit. Stejnou měrou mě fascinují i erby z Války růží. Rody se v nich chlubily slavnou historií, ale také přiznávaly, že jsou součástí něčeho většího, co je přesahuje a za co stojí bojovat. Je paradoxní, že tak krásným a poetickým znakům ve tvaru květu dala vzniknout válka.“

Jak soutěžit

Od 16. srpna sledujte náš Instagram @vogueczechoslovakia, kde se postupně budou objevovat soutěžní otázky. Stačí na ně správně odpovědět a můžete získat mikinu s originální koláží a kromě ní i smartphone Samsung Galaxy Note 10 a další skvělé výhry. 
Nový zákon zní jasně: Kdo na sobě nebude mít hoodie made in Vogue CS, jako by módně neexistoval!