Vogue Daily

Co byste určitě měli vidět tento měsíc v televizi

Pokračování kultovní fantasy, klíčový a dlouho očekávaný dokument s nejslavnějšími supermodelkami všech dob a mnoho dalšího přinášejí streamovací platformy právě tento měsíc. Co, kde a kdy naladit, aby vám nic zásadního neuniklo, prozradí redakce Vogue. 

Flora a syn

Ondřej Lipár, managing editor: Irský režisér a scenárista John Carney na sebe upozornil debutem Once. V něm zářila Markéta Irglová a Glen Hansard a za ústřední píseň snímku získali Oscara. Filmař navázal dvěma dalšími hudebními filmy — romantickou komedií Newyorská romance a neodolatelným teenagerským muzikálem Sing Street. A 29. září bude mít na Apple TV+ premiéru jeho novinka Flora a syn: svobodná matka se v Dublinu pokouší nabídnout synovi něco lepšího, než je poflakování a drobné krádeže. Vsadí proto na kytaru a online kurzy s učitelem z Los Angeles...
Od 29. září 2023 na Apple TV+

The Wheel of Time (Kolo času): 2. řada

Cindy Kerberová, fashion & beauty editor: Přestože nejsem úplně fanoušek tohoto žánru, The Wheel of Time mě ve své filmové podobě nadchnul, a není to jen jeho hlavní představitelkou v podání Rosamund Pike. Seriál, který se, mimochodem, natáčí také v Praze, je úžasná vizuální podívaná s poutavým dějem. Druhá série dobrodružné fantasy se zaměřuje na mladé přátele z Dvouřící, kteří musejí hledat nové zdroje síly jak ve světě, tak i v sobě. Byla by škoda více spoilovat (pokud znáte knihy Roberta Jordana, stejně víte). Určitě se podívejte na první tři díly a dost možná kultovnímu příběhu propadnete také.
Od 1. září 2023 na Prime

Sex Education (Sexuální výchova)

Sandra Mai Tranová, social media manager: Škola Moordale High je uzavřena, Maeve odjela do Ameriky, a tak Otis začíná poslední rok střední školy na nové Cavendish College. Čtvrtá a závěrečná série seriálu Sex Education se vrátí po letních prázdninách a (snad konečně) přinese odpovědi na otázky: Kdo je biologickým otcem Joy, kterou Jean přivítala na svět? Kam vede Aimeenina cesta sebepoznání, při níž se léčí ze sexuálního napadení, které utrpěla v druhé sérii? Jak to bude s Erikem, s Adamem? A budou Otis s Maeve konečně spolu? 
Přestože komediální a dramatický televizní seriál pomalu končí, neznamená to však, že se s ním nadobro rozloučíme. Scenáristka a tvůrkyně seriálu Laurie Nunn si totiž pohrává s myšlenkou budoucích příběhů a spin-offů odehrávajících se právě v Moordale High.
Od 21. září na Netflixu 

The Morning Show (Ranní show)

Jan Boublík, fashion feature editor: Tento podzim, podle mého názoru, nelze minout třetí pokračování The Morning Show. Už tak docela sexy cast navíc obohatí John Hamm. Do příběhu vstoupí jako veterán televizní produkce, který hodlá dění v UBA převzít pomocí síly. A do toho se má Steve Carell vracet ve flashbacích. Jakým směrem se bude loajalita hlavních postav ubírat tentokrát? A co bude klíčové pro získání vedoucí pozice v kontroverzní redakci? Ač je celý příběh fiktivní, některými souvislostmi tvrdě připomíná realitu. 
Od 13. září 2023 na Apple TV+

The Super Models  

Michaela Dombrovská, editor: V New Yorku 80. let se setkaly čtyři ženy, které dnes zná celý svět. Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista a Christy Turlington. Společně definovaly pojem supermodelka, přesáhly hranice módního průmyslu a vydobyly si výjimečnou prestiž. Jejich jména rezonují stejně jako jména největších návrhářek a návrhářů, jejichž modely předváděly. Dodnes jsou významnými osobnostmi, které se věnují podnikání a filantropii, a také ikonami popkultury. Příběhů inspirativních žen není nikdy dost, a já si tento určitě nenechám ujít, navíc pro Vogue CS je to jednoduše podzimní must-have
Od 20. září 2023 na Apple TV+

Malá mořská víla

Magda Žůrková, head of creative digital content: Hraná adaptace klasické disneyovky The Little Mermaid měla premiéru v kinech už v květnu, ale 6. září přichází na svou domovskou streamovací platformu Disney+. Příběh inspirovaný pohádkou Hanse Christiana Andersena je v Disneyho podání o dost méně drastický: vypráví příběh mořské víly Ariely, dcery krále Tritona, která se zamiluje do lidského prince. Největší pozdvižení přitom vyvolalo obsazení afro-americké herečky Halle Bailey do hlavní role. Soundtrack k filmu složil Alan Menken, který pracoval už na hudbě animovaného originálu, spolu s Lin-Manuelem Mirandou. Napadá vás, jak jinak oslavit začátek školního roku?
Od 6. září na Disney+