Novinky

Weekend list podle Teri: Podzimní dávka inspirace

Dá se vůbec v dnešní době soustředit na jednu věc? Teri Hodanová doufá, že ano. Každý víkend proto přináší tipy, které by určitě neměly uniknout vaší pozornosti. I kdyby jen z části, i kdyby jen na chvilku. Další dávka inspirace je tu.
Konečně přišlo! Období nedbale rozepnutých kabátů, chelsea boots a idylických postelových zátiší s knihou a čajem (který během focení na Instagram většinou vyliju, při snaze zachytit ten správný úhel, samozřejmě).
Čtěte:
Clemantine Wamariya, Elizabeth Weil – The girl who smiled beads 
Mimo toho, že se tato kniha naprosto vymyká tématům, která většinou čtu, jsem na ni přišla vlastně trochu omylem – ale ve Vogue.
Příběh začíná v roce 1944, kdy je spisovatelce Clemantine teprve šest let. Dospělí kolem ní si stále něco šeptají, sousedé se jeden po druhém ztrácí, a v noci jsou slyšet nevysvětlitelné hlasité rány. Společně se svou patnáctiletou sestrou utíkají pryč. Důvodem je Rwandská genocida. 
Šest náročných let, hrůzná cesta za osvobozením a následný kulturní šok v USA, kde se se sestrou stávají obětními beránky pro učitele zeměpisu. Nefiltrovaná, silná a emotivní zpověď Clemantine Wamariya by ve vaší knihovně neměla chybět.
Foto: Archiv New York Times
Poslouchejte: 
6LACK - East Atlanta Love Letter
Sledujte: 
Whitney
Kontroverzní dokument tvůrce Kevina Macdonalda, na kterém se podílela její rodina a blízcí přátelé, sklidil různorodé ohlasy. Pohled za oponu a do života ikonické zpěvačky, odhalující její náročné dětství, vzestup na vrchol a slávu, zkorumpované vztahy, drogy a následný tragický pád, si vydobil top místo v žebříčku mých oblíbených dokumentů. 
Navštivte: 
Public chilli 
Tento týden trochu netradičně a to z gastro okénka, jsem totiž obrovský foodie a neustále objevuji nové podniky. Mým novým favoritem je restaurace Public Chilli. Tradiční asijká kuchyně s moderním zpracováním. Mimo toho, že vše skvěle chutná a fantasticky vypadá, je jen pár kroků od mého dalšího oblíbence: Cafe Cafe. To si přímo říká o podzimní procházku s cílem výborného obědu a poté dezertu s kávou!