Novinky

Zamotáme, zamotáme

Proč se Fashion Features Editor nemůže dočkat, až bude nosit šálu kolem hlavy.
Kdysi jsem byl u focení ovce. Zíral jsem, jak před objektivem stála bez hnutí. „Nemá třeba šok?“ zeptal jsem se. Chovatel mi vysvětlil, že ne. Že jestli jí focení způsobí šok, prožije ho až nazítří, kdy jí dojde, že se vůbec nějakého focení účastnila. Zaplavila mě vlna empatie. I já mám totiž šíleně dlouhé vedení. Když přijde na styl, obzvlášť.
Vlastně je docela s podivem, že jsem redaktor módy ve Vogue. Od chvíle, kdy si něčeho všimnu a zalíbí se mi to, někdy uplyne klidně i rok, než mi dojde, že bych s tím něco mohl udělat. A tak tu nyní hledám způsob, jak napsat, že zbožňuji šálu omotanou kolem hlavy místo čepice, přestože jsem to obdivoval už někdy loni (předloni?) na Instagramu Daniely Kociánové, the Queen of Cool.
Pro aktuální sezonu značka Acne Studios vytvořila skvělou kolekci šál různých barev, vzorů, šířek a textur. Nejraději bych si okamžitě objednal všechny. Můj znovunalezený stylistický fetiš mi však naštěstí výběr zúžil na jednu. Za nejlepší jsem vyhodnotil model Cassiar ze 100% vlny s logem značky vyvedeným ručním sítotiskem.
Foto: archiv Acne Studios
Šála Cassiar, Acne Studios (prodává Acne Studios), 200 €
Kdybyste měli tuto sezonu obohatit šatník o jedinou věc, vykašlete se na kabát nebo bundu, a investujte do šály. Skutečně dobrá, tím spíš omotaná přes hlavu, svede divy i s tím nejnudnějším outfitem na světě.
Foto: Timur Emek/Getty Images