Novinky

Carine Roitfeld poradkyní značky Karl Lagerfeld

On byl jedním z nejdůležitějších návrhářů všech dob, ona je přední novinářkou a stylistkou (a nově také parfémářkou). Pojil je nejen unikátní cit pro módu, ale i letité přátelství. Dává smysl, že Carine Roitfeld nově dohlíží na tvorbu značky Karl Lagerfeld.
Style Advisor. Další z mnoha pozic, které si vizionářka Carine Roitfeld může připsat do životopisu. Ačkoliv – když ve všem, na co sáhnete, vynikáte jako ona, potřebujete vůbec CV? S okamžitou platností se stává součástí značky Karl Lagerfeld, a to minimálně na nadcházející tři sezony. Coby konzultantka tak bude úzce spolupracovat s týmem, který dál povede Hun Kim, ředitel designu, kterého najímal přímo Lagerfeld.
Přirozeně nejde o náhodu a vlastně ani o žádné velké překvapení. S Lagerfeldem se přátelila a pojila síly celá léta. Jistě si vzpomenete na kultovní knihu The Little Black Jacket: Chanel’s Classic Revisited, jíž dali vzniknout roku 2012, a třebaže se to tehdy nekomunikovalo, svůj podíl měla také na senzační kolekci z roku 2004, kterou Lagerfeld navrhl pro H&M.
Foto: Archiv Karl Lagerfeld
„Ví, co chce. Má vizi a dovede ji formulovat,“ prohlásil designér na její konto. „Je skutečně taková, jaká se zdá být. Je v souladu se svou image, hodí se do vesmíru, který vytváří, a pro značku KL představuje dokonalou volbu.“ Už v září se můžeme těšit na společný projekt The Edit by Carine Roitfeld, v jehož rámci Roitfeld pracovala se základními a mezi sebou snadno kombinovatelnými kousky z kolekce značky pro podzim a zimu.
Vůbec první kolekce, na kterou dohlížela, bude určená až pro příští jaro. Na přání Lagerfelda půjde o oslavu Bauhausu, jeho oblíbeného uměleckého hnutí. Než se tak stane, nabízíme malou ochutnávku z aktuální nabídky. Tu najdete i v pražském butiku Karl Lagerfeld v NG Myslbek.