Novinky

Jean Paul Gaultier Haute Couture by Julien Dossena

Kreativní ředitel značky Paco Rabanne Julien Dossena je dalším hostujícím designérem, který vytvoří haute couture kolekci pro Jeana Paula Gaultiera. 
Foto: Maciek Pozoga / Courtesy of Jean Paul Gaultier / Vogue US
Jean Paul Gaultier a Julien Dossena
Julien Dossena letos slaví deset let ve značce Paco Rabanne a bude také pátým hostujícím návrhářem, který představí couture kolekci pro Jeana Paula Gaultiera. Je to poprvé, kdy skupina Puig, která vlastní oba domy, vybírá ze svých řad.
„Na Julienovi vyniká jeho osobnost. Je brilantní, velkorysý a kreativní,“ uvedl Gaultier exkluzivně pro Vogue ze svého domova v Baskicku na jihozápadě Francie. Stejná slova uznání měl i pro Paca Rabanneho, který minulý měsíc ve věku 88 let zemřel. „S Pacem jsme se často potkávali v Saint Jean de Luz, městě, které jsme oba milovali. Měl jsem to štěstí, že jsem mohl zažít jeho humor a dobrou náladu.“ Gaultier také ocenil Rabannův způsob „hrát si s nečekanými, futuristickými a inovativními materiály a vytvářet z nich charakteristické kousky, které přetrvaly věky. Byl jedním z předchůdců avantgardní módy 60. let, skutečným mistrem tohoto umění.“
Od ledna 2020, kdy Jean Paul Gaultier odešel z módní scény, žije jeho značka kolaboracemi s talentovanými designéry. Dossenovi se podařilo úspěšně vzkřísit značku Paco Rabanne a přiblížit ji mladým zákazníkům. Jeho novou kolekci pro Jean Paul Gaultier Haute Couture uvidíme v červenci tohoto roku.
Původní zprávu najdete na Vogue US.