Novinky

Harry a Meghan se rozloučili se Sussex Royal

Harry a Meghan se prostřednictvím instagramového účtu Sussex Royal rozloučili nejen se svými followers, ale také s rolí v britské královské rodině. I když byl tento krok očekávaný, jejich emocionální prohlášení vzbudilo další vlnu pozornosti a ohlasů. 
„Jak všichni cítíme, svět se v tuto chvíli zdá být mimořádně křehký. I přesto jsme si jistí, že každý člověk má potenciál a příležitost učinit něco dobrého – jak vidíme napříč světem, v našich rodinách, komunitách a u těch, kdo bojují v prvních liniích – hlavní je se vzájemně podporovat a pomáhat jeden druhému. 
V tuto chvíli je nejdůležitější zdraví a psychická pohoda všech lidí na celém světě a také hledání řešení mnoha problémů, se kterými se v důsledku této pandemie potýkáme.
A protože všichni hledáme roli, kterou můžeme v této době plné nových návyků hrát, i my zaměříme další kapitolu našich životů k pochopení, jak můžeme nejlépe světu přispět.
I když nás tady neuvidíte, naše práce pokračuje.
Děkujeme této komunitě – za podporu, inspiraci a společný závazek učinit svět lepším. Těšíme se, že se s vámi brzy znovu propojíme. Byli jste skvělí!
Do té doby se, prosím, dobře starejte o sebe a jeden o druhého.“
Harry a Meghan
Jak z prohlášení vyplývá, manželé se chtějí nyní zaměřit na budoucnost a nebudou již nic přidávat na svůj instagramový účet a webovou stránku Sussex Royal.
Co s nimi bude dál? O tom se vedou spekulace od té doby, co odchod ohlásili a uvedli, že chtějí být finančně nezávislí.
V tuto chvíli již víme, že Harry s Meghan a synem Archiem nebudou žít v Kanadě, jak původně uváděli, ale rozhodli se přestěhovat do Los Angeles. Patrně neměli v plánu tento krok veřejně oznamovat, ale prostřednictvím Twitteru to prozradil sám prezident Donald Trump, který v neděli uvedl: „Jsem přítelem a velkým obdivovatelem jak královny, tak celého Spojeného Království. Bylo mi sděleno, že se Harry a Meghan rozhodli opustit Velkou Británii a trvale se usadit v Kanadě. Nyní se z Kanady stěhují do Spojených států, nicméně Spojené státy nebudou platit za zajištění jejich bezpečnosti. Oni to musí zaplatit!“ Informaci poté potvrdil tiskový mluvčí páru, který uvedl, že manželé nemají v plánu žádat americkou vládu o pomoc s ochranou, ale budou to řešit soukromou cestou. 
Kde přesně se rodina usadila, zatím není jasné, spekuluje se o Malibu a Hollywoodu. Vypadá to totiž, že má Meghan v plánu návrat do světa showbyznysu. Minulý týden Disney studio oznámilo, že namluvila dokument pro Disney+ s názvem Elephants a její honorář byl v plné výši věnován charitativní organizaci Elephants Without Borders. Film bude uveden 3. dubna a jde o první projekt, do kterého se Meghan po oznámení odchodu z královské rodiny pustila. Již při poslední návštěvě Londýna bylo vidět, že jí oproštění od povinností a pravidel prospívá a v rodném městě teď navíc bude blíž jak své matce, tak přátelům.
Manželé se budou také dále věnovat dobročinným projektům, podle informací jejich tiskového mluvčího najali Catherine St-Laurent, která pracovala pro nadace Billa a Melindy Gatesových. Catherine by měla od dubna nastoupit jako Chief of Staff a Executive Director jejich nové charitativní organizace.