Make-up

Nový look Meghan Markle krok za krokem

Odvrácení od předepsaného minimalismu královského protokolu je vítanou změnou. Go Meghan!
Vévodkyně ze Sussexu a princ Harry se sice vzdávají královského života, ale jejich účast na předávání cen The Endeavor Awards začátkem března vyvolala přinejmenším stejný rozruch jako samotné oznámení. 
Naštěstí za to nemohl žádný skandál, ale styling a líčení Meghan. Nejenže místo obvyklých neutrálních barev zvolila zářivě modré šaty od Victorie Beckham, ale její make-up look byl možná tím nejodvážnějším za celou dobu její „královské“ kariéry. 
Foto: Max Mumby/Indigo/Getty Images Entertainment/Getty Images
Princ Harry a vévodkyně Meghan, 5. března 2020 v Londýně
Bylo potvrzeno, že za novým vzhledem stojí její dlouholetý přítel a make-up artista Daniel Martin. Vévodkyně již od své svatby nosila vždy spíš přirozenější a svěží líčení, ale je vidět, že se po odstěhování do Kanady nebojí se experimentovat. 
Martin zvolil teplejší hnědé oční stíny s červeným nádechem, oči orámoval černou linkou a tvářím dodal barvu pomocí tekutého bronzeru. 
Nejvíc nás však baví její rtěnka v odstínu lesních plodů s vysokým leskem. A-list beauty makeover!

Inspirujte se novým make-up lookem Meghan Markle:

Krok 1: Pleť

Dokonalý make-up nemůže existovat bez řádné přípravy pleti. Meghan přiletěla na event přímo z Vancouveru, takže je jasné, že Martin musel sáhnout po své oblíbené Velvet Sleeping masce od Sisley
V nedávném rozhovoru pro časopis Allure ji doporučil jako první pomoc pro dehydratovanou a podrážděnou pleť po dlouhých letech. Jedním z jeho triků pro zářivou pokožku jsou také produkty značky Tatcha, a to především populární Water Cream, který pleť krásně prozáří a představuje ideální podklad pod make-up.
Oblíbený trik? Pro dosažení extra přirozeného vzhledu Martin přimíchá do make-upu několik kapek hydratačního séra s kyselinou hyaluronovou. Vyzkoušejte například kultovní sérum Advanced Night Repair od Estée Lauder.
Sérum Advanced Night Repair, Estée Lauder, prodává Sephora, 2190 Kč
Velvet Sleeping Mask, Sisley, prodává Sephora, 2930 Kč
The Water Cream, Tatcha, 68 $

Krok 2: Oči a tváře

Monochromatické líčení je stále populárnější nejen díky své praktičnosti, ale také kvůli tomu, že sluší prakticky každému. Klíčem je použít podobné odstíny na oči, tváře i rty. Tváře Martin vykonturoval tekutým bronzerem, Meghan tak vypadala, jako kdyby se vrátila z dovolené v Karibiku a ne rovnou z mrazivé Kanady. 
Co se týče očí, Martin tentokrát zvolil teplejší terakotový odstín, který aplikoval na horní i spodní linii řas a celé víčko. Pokud pravidelně sledujete jeho Instagram, pak víte, že Daniel Martin používá u většiny klientek oční stíny z řady Dior Backstage. 
Paletka Naked Heat Eyeshadow, Urban Decay, 1590 Kč
Paletka očních stínů v odstínu Amber Neutrals, Dior Backstage, prodává Sephora, 1490 Kč
Paletka očních stínů v odstínu Topaz, Huda Beauty, prodává Sephora, 850 Kč

Krok 3: Obočí, linky a řasy

Meghan se tentokrát rozhodně nebála. Místo obvyklého decentně upraveného obočí dala přednost výraznější podobě. Pro dosažení plnějšího efektu doporučujeme zvolit zhušťující objemový gel Arch Brow od Hourglass. Precizního orámování očí dosáhnete levou zadní s linkami Flyliner značky Fenty Beauty.
Uhrančivý pohled umocnilo několik vrstev řasenky Diorshow, jež patří mezi favority samotné Meghan Markle. 
Gel na obočí Arch Brow, Hourglass, prodává Sephora, 770 Kč
Tekuté oční linky Flyliner, Fenty Beauty, prodává Sephora, 490 Kč
Řasenka Diorshow Pump'N'Volume, Dior, prodává Sephora, 1010 Kč

Krok 4: Rty

Už žádné nude odstíny jako v minulosti. Tato tmavší rtěnka s vysokým leskem je na míle vzdálená tomu, co jsme mohli vidět na fotkách z královské svatby. 
A co je vůbec nejzajímavější? Meghan si ji pravděpodobně musela nanést sama. Martin se totiž nedávno svěřil na Instagramu s tím, že on sám to nikdy nedělá. „Vždycky klientky nechám, aby si rtěnku nanesly samy, protože vyvinou větší tlak a tím je barva intenzivnější, než kdybych ji aplikoval štětcem.“
Lesk na rty Gloss Bomb Universal Lip Luminizer, Fenty Beauty, prodává Sephora, 430 Kč
Rtěnka Rouge Volupté Rock’n Shine v odstínu Rock’n Red, YSL, prodává Sephora, 980 Kč
Rtěnka Hot Lips 2 v odstínu Amazing Amal, Chartlotte Tilbury, prodává Cult-beauty, 28 £

Krok 5: Vlasy

Venku možná padaly trakaře, ale na účesu Meghan Markle to vůbec nebylo znát. Žádné známky krepatění. Vlasy měla stažené do nízko posazeného uhlazeného culíku. Ačkoliv nebylo potvrzené, kdo za účesem stojí, domníváme se, že to bude její dvorní kadeřník George Northwood. Česal ji také v den svatby a v minulosti jí podobný účes vytvořil již několikrát. 
Chcete-li dosáhnout uhlazeného vzhledu, nastříkejte ručníkem vysušené vlasy po celé délce uhlazujícím sprejem Ever. Smooth od australské značky Kevin Murphy. Působí jako tepelný štít a ochrání vlasy před krepatěním. Poté pomocí hřebenu vytvořte pěšinku uprostřed a vyfoukejte vlasy dohladka fénem Dyson Supersonic. Stáhněte je gumičkou a na závěr celý účes zafixujte silným lakem na vlasy. 
Hotovo. Královskou minulost můžete hodit za hlavu. Kdo ví, možná z vás bude hvězda stříbrného plátna.
Fén Dyson Supersonic Professional, Dyson, 10 799 Kč
Uhlazující sprej Ever.Smooth, Kevin.Murphy, 890 Kč
Lak na vlasy Modern Hairspray, Hair by Sam McKnight, prodává Cult-beauty, 22 £