Novinky

Ženská solidarita na festivalu Coachella

Mezi květinovými korunkami a záplavou selfie je někdy až příliš snadné přehlédnout skutečnou kulturní hodnotu festivalu Coachella. Zapomeňte na okamžik na debatu o outfitech a zaměřte se na hlavní program tvořený převážně ženami. Od Cardi B po Nicki Minaj a Arianu Grande, opening víkend odhalil novou éru ženské solidarity, která je důležitější než to, co měl kdo na sobě.
Foto: Kevin Mazur/Getty Images
Ariana Grande na festivalu Coachella
Když na hlavní pódium v neděli dorazila Ariana Grande, nejmladší zpěvačka ve dvacetileté historii festivalu, bylo neobvyklých 28 stupňů Celsia. Po jejím boku se ukázala kapela *NSYNC, rapper P Diddy a Mase, ale bylo to právě vystoupení s Nicki Minaj, které nastavilo atmosféru celého víkendu: hvězdy s obdivuhodnými hlasy vystupující po boku dalších ženských superstar. 
Také Cardi B a Selena Gomez překvapivě spojily síly, Selena si zde užívala nejen svůj debut, ale po roce neplánované odmlky také vůbec první show před velkým publikem. Vzpomínáte si ještě na doby, kdy konvence diktovaly to, co by měly popové divy na stage nosit? Návrat do reality vypadá v roce 2019 tak, že si zkrátka nosí jenom to, co se jim líbí. Card B a Selena Gomez spárovaly bílý smoking a upnuté body.
Pokud by přece jen někdo festival kritizoval za to, že je dělaný jen pro celebrity posedlé perfektními selfie, po vystoupení dalšího ženského dua musel uznat, že tomu tak skutečně není. Umělkyně Lizzo, která se zúčastnila večerního koncertu Janelle Monáe, nastavila laťku velmi vysoko a zároveň předvedla, že bavit se lze i bez mobilu.
Uplynulý víkend je důkazem, že ženská solidarita je mezi popovými divami všudypřítomná, stejně jako pozornost, se kterou se na Coachellu obrací celý svět. A ani tucet květinových čelenek tomu nezabrání.