Novinky

Thaleia Karafyllidou, nejmladší Editor-in-Chief v historii Vogue

Seznamte se s Thaleií Karafyllidou, mileniálskou šéfredaktorkou, která dává udržitelnost na první místo priorit znovu vycházející řecké Vogue.
Vogue Greece po několikaleté pauze přichází opět na trh 31. března pod vedením 29leté Thaleie Karafyllidou, nejmladší Editor-in-Chief v celé historii ikonického časopisu. Nenechte se však zmást jejím věkem, tato mileniálka je sice skromná, ale její úspěchy mluví za vše. Rodačka ze Soluně, která vystudovala práva a komunikaci a nyní je doktorandkou v oblasti práva duševního vlastnictví, během posledních deseti let zastávala různé vedoucí pozice v oblasti marketingu ve Velké Británii i v Řecku. 
Nově jmenovaná šéfredaktorka ze své kanceláře v Aténách telefonicky upřímně mluví o výzvách, se kterými se setkala, když se pokoušela luxusní titul oživit. „Řecko bylo v recesi 10 let. Značku Vogue přinášíme zpět do země v této nové éře, ve které byl luxus znovu definován. Dnes nejde jen o krásný pár bot nebo kabelku, nyní je luxus volný čas, doba, kterou strávíte offline.“
Foto: Txema Yeste
Bella Hadid
Foto: Thanassis Krikis
Thaleia Karafyllidou
Foto: Txema Yeste
Bella Hadid
Thaleia se spoléhá na mladý tým, který má velmi pokrokový přístup. „Jsme generace Z a mileniálové. Většina mého týmu je ve věku 24 až 30 let. Tato generace přesně ví, co se děje, protože tuto dobu žije. A o tom, co a jak žijeme, také píšeme,“ říká.
„Nebudeme se vyhýbat žádnému tabu. Chceme destigmatizovat problémy duševního zdraví a také udržitelnost je závažné téma, které budeme řešit v každém čísle i prostřednictvím našich digitálních aktivit. Vogue je právoplatně nazývána módní biblí a 70 % časopisu je o módě. Je to však ve své podstatě o lidech, o věcech, o kterých diskutujeme s našimi přáteli a rodinou.“

Ze snu realita

Módní obsah časopisu poskytne dlouhodobě chybějící platformu pro řecké designéry, kteří budou prezentováni bok po boku s mezinárodními jmény. Za cíl si tým klade zvýšení povědomí o domácích talentech, nebude tak chybět Mary Katrantzou, návrháři šperků Nikos Koulis, Yannis Sergakis a Ileana Makri či couturiérka Celia Kritharioti a Atelier Loukia. „Postupně se chceme zaměřit na fashion week a rádi bychom pomohli se založením muzea módy, což považuji za velmi důležité,“ říká Creative & Fashion Director řecké Vogue Nicolas Georgiou, kyperský stylista a absolvent módního designu na Central Saint Martins v Londýně.
Poslední březen tak bude ve znamení velkého návratu. „Všichni jsme vášniví čtenáři Vogue a opravdu nám řecké vydání velmi chybělo,“ vysvětluje Karafyllidou. „Pro nás byla výzva přivést tuto legendární značku zpět do Řecka, byl to náš sen, ze kterého se nakonec stala realita.“
Foto: Txema Yeste
Bella Hadid
Foto: Txema Yeste
Bella Hadid
Foto: Txema Yeste
Bella Hadid
Debutové číslo znovu uvedené Vogue Greece je k dispozici v tištěné i online verzi s cover star Bellou Hadid, kterou fotografoval Txema Yeste.