Novinky

Nike představuje první kolekci pro těhotné

Tým značky Nike spojil síly s olympijskou atletkou Perri Edwards a dalšími matkami. Výsledkem je speciální kolekce Nike (M), která bere ohledy na všechny aspekty těhotenství. 
Foto: Nike
Perri Edwards
Britská atletka Perri Edwards moc dobře ví, jak důležitá je správná volba tréninkového oblečení v těhotenství i mimo něj. 
„Když jsem soutěžila, vypadala jsem skvěle a cítila se dobře. Jakmile víš, že ti oblečení sedí a vypadáš dobře, dodá ti potřebné sebevědomí.“ Svou filozofii dokázala přenést do reality jako tvář nové kolekce Nike (M), která je navržená s ohledem na všechna stadia těhotenství až po praktičnost při kojení.
Samotná tvorba kolekce byla pro čistě ženský tvůrčí tým značky Nike opravdu osobním projektem. „Zjistily jsme, že ženy si produkty značky Nike vybírají během těhotenství hlavně kvůli praktičnosti. Chtěly jsem proto maximálně naslouchat jejich požadavkům a postřehům,“ vysvětluje vedoucí návrhářka Carmen Zolman. Poslední tři roky celý tým zkoumal více než 150 000 skenů lidského těla a úzce spolupracoval s 30 elitními i amatérskými sportovkyněmi, aby využil všechny vědecké i technické inovace a spojil je s odbornými znalosti společnosti Nike. Výsledkem společného úsilí je kolekce Nike (M), jež uspokojí i ty nejnáročnější. 
Edwards kolekci v posledních několika měsících vystavila pořádné zátěžové zkoušce. Cvičila doma a při své sestavě používala vše od kettlebellů po schody a nábytek, aby si udržela fyzičku. „Byl to dar z nebes. Dříve jsem se snažila narvat do starých legín, ale byly hodně těsné a nepohodlné. Tyhle dokonale padnou, navíc nemají žádné zipy a stahovací šňůrky. Přizpůsobí se postavě. Mám radost z toho, že mi při cvičení nevykoukne bříško, protože mi skvěle sedí.“
Oblečení je v černé, šedé nebo růžové barvě. Nechybí nenápadné swoosh logo a některé kousky jsou vyrobené z udržitelných materiálů, jako je recyklovaný polyester a organická bavlna. 
Kolekce Nike (M) bude k dostání v obchodech Nike a online na nike.com od 17. září.