Novinky

Simone Rocha navrhla kolekci pro H&M

Konec netrpělivého čekání. Tradiční limitovanou kolekci pro H&M tentokrát navrhla irská designérka Simone Rocha. Kdy a na co se můžete těšit, se dozvíte jako první díky Vogue Czechoslovakia.
Foto: H&M
Designérská spolupráce Simone Rocha x H&M
Pokud jste loni na podzim čekali na designérskou kolekci, kterou švédský řetězec představuje pravidelně od roku 2004, a nic se nedělo, rozhodně to nebylo tím, že by H&M svůj veleúspěšný koncept ukončil. Jen globální situace v souvislosti s COVID-19 zamíchala kartami tak, že limitovaná kolekce přichází se zpožděním. Její autorkou je Simone Rocha a v prodeji bude od 11. března 2021. 
Kolekcí Simone Rocha x H&M irská designérka a absolventka Central St. Martins debutuje pánskou řadou, stejně jako v roce 2019 Giambatista Valli. Celá linie je rozdělená na tři části: dámská, pánská a dětská, v každé z nich najdete kromě oblečení také doplňky. „Jsem skutečně nadšená, že jsem mohla spolupracovat s H&M na této velmi speciální kolekci,“ uvedla návrhářka na adresu nejnovějšího projektu, který ji přiblíží a mnohdy i představí širokým masám. „Jako designérka i jako zákaznice jsem vždy byla fanouškem konceptu designerských kolekcí značky H&M. Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garcons... Dnes jsem se i já stala součástí tak úžasného seznamu světových designerů, kteří se do této spolupráce zapojili!“
Foto: H&M
Designérská spolupráce Simone Rocha x H&M
Podle kreativní ředitelky H&M Ann-Sofie Johansson se jméno Simone Rocha objevuje na seznamu možných spolupracovníků již delší dobu. To, že se tak děje právě nyní, není rozhodně žádná náhoda. Designérka loni oslavila deset let vlastní značky, a tak nastal čas, aby se dostala do ještě většího povědomí veřejnosti. „Pro nás v H&M byla tato spolupráce opravdovou inspirací. Simone tráví hodně času přemýšlením o současné ženskosti a ženství. Zároveň se koncentruje na dokonalost v řemesle a designu, a to od procesu vývoje speciálních prvků až po netypické siluety, tvary a ozdoby. Každý oděv v této kolekci je jedinečný, speciální a je výsledkem dlouholeté práce a pečlivého výzkumu.“ Už z prvních fotek, které dnes řetězec odtajnil, je vidět, že nás čeká průřez Simoninou tvorbou, od divokých květin po styl tudorovského královského dvora a jde i mimo obvyklé velikosti 34-42, jak dokazuje modelka Tess McMillan
Foto: H&M
Simone Rocha
Značka Simone Rocha debutovala v roce 2010 v rámci London Fashion Week, její zakladatelka měla mnoholeté zkušenosti z módní scény díky svému otci. John Rocha vybudoval vlastní značku, v 90. letech se stal Britským návrhářem roku a za jeho přínos módě dostal ocenění Komandér Řádu britského impéria. Simone se na přehlídce svého otce objevila poprvé v pouhých třech měsících. Od třinácti let pracovala po jeho boku, než odešla na studia nejdřív na National College of Art and Design a později do Londýna, kde vystudovala pod vedením profesorky Louise Wilson Central St. Martins. Hned její první kolekce se objevila v Dover Street Market. Odbornou veřejnost a klientky zaujala čistým stylem a experimentováním s látkami včetně celofánu a vyšívaných krajek. 
V současnosti má tři vlastní samostatné butiky v Londýně, New Yorku a Hongkongu, její ready-to-wear kolekce najdete mj. v 10 Corso Como v Miláně, na Net-a-porter, MyTheresa nebo Farfetch. V roce 2016 získala titul Britská návrhářka roku. Spolupráce s H&M pro Simone není první svého druhu. Již dříve navrhla kolekci pro J Brand a před třemi lety se zapojila do designérského projektu značky Moncler, kde vznikly čtyři kolekce Moncler 4 Simone Rocha.