Vogue Daily

Exkluzivně: Snímky z módní party, která nikdy nezačíná a nikdy nekončí

Prohlédněte si kampaň Gucci ke kolekci Cruise 2020 jako první – dříve, než oblétne svět.
Foto: Harmony Korine (Gucci)
Party. Existuje lepší příležitost zapomenout na všechna pravidla o tom, co se kam hodí, a přistupovat ke svému oblečení jako ke kostýmu? Na party se přece tak docela neoblékáme. Spíš se převlékáme. Kým chcete být dnes večer, až pomalu zapomenete na to, kým jste ve skutečnosti?
Právě tahle myšlenka inspirovala Alessandra Micheleho, kreativního ředitele módního domu Gucci, ke kampani pro kolekci Cruise 2020, výmluvně pojmenovanou #ComeAsYouAre_RSVP.
Fotograf a režisér Harmony Korine tak zachytil prudce stylovou party ve vile La Furibonda, kam hosté přijíždějí limuzínami anebo přilétají helikoptérou. Nechybí mezi nimi nikdo, kdo je někdo – divoká rockstar ani elegantní buržoazní dáma. Jenomže na téhle party nezáleží na tom, kdo jste. Každý se baví s každým.
Každá hvězda kampaně přitom představuje jiný svět. Ty se zde střetávají a vytvářejí jakousi metaforu na svět Gucci, výstřední, různorodý, přitom konzistentní svým hédonismem. Dorazili Sienna Miller, Iggy Pop nebo třeba Gucci Mane, jehož jméno je poctou značce, a ta na oplátku zase kampaní vzdává hold jeho umění.
Tahle party nikdy nezačíná a nikdy nekončí. Je totiž stavem mysli. 
Kreativni ředitel: Alessandro Michele
Umělecký ředitel: Christopher Simmonds
Fotograf/režisér: Harmony Korine
Ředitel fotografie: Rodrigo Prieto
Vlasový stylista: Paul Hanlon
Vizážista: Thomas De Kluyver
Obsazení: Sienna Miller, Gucci Mane, Iggy Pop, Benedetta Barzini, Orlando Miani, Angelo Buccarelli a Marisela Federici