Knihy

Knihy, které oceníte na cestě za svým lepším já

Rozhodli jste se letos (opět) stát ještě lepší verzí sebe samých? Existuje nespočet způsobů, jak k tomuto cíli dojít, a jedním z nich jsou rozhodně knihy. Pro leden jsme vybrali čtyři z nich a jednu karetní hru, které slibují, že vás naučí být lepší ať už v kreativitě, v lásce, nebo ve zvládání stresových situací.
Foto: oficiální materiály distributora, Canongate Books

The Creative Act

Nejinspirativnější příručka kreativního myšlení z pera žijící legendy s ikonickým vousem, producenta Ricka Rubina. The Creative Act učí čtenáře vytvářet kreativní prostředí a pomáhá překonávat vlastní očekávání. Rick Rubin přistupuje ke kreativitě po svém. Tvrdí, že umělce nedefinuje to, co vytváří, ale jeho vztah k okolí, ke světu. A toto moudro předává v této skvělé knize.
Foto: Canongate Books 
Kniha Rick Rubin: The Creative Act: A Way of Being

Když tělo řekne ne

Kniha, která vám pomůže naučit se říkat stresu NE! Světově uznávaný myslitel a lékař Gabor Maté v ní poskytuje odpovědi na otázky související s propojením mysli a těla. Popisuje negativní vliv stresu na fyzickou schránku člověka a přichází také s možností prevence nemocí, které pramení právě ze skrytého stresu.
Foto: oficiální materiály distributora
Kniha Gabor Maté: Když tělo řekne ne

A Therapeutic Journey 

Švýcarský filozof a zakladatel The School of Life Alain de Botton v nové knize popisuje, jak se můžeme vyrovnávat s různými formami duševní bolesti. Sleduje terapeutickou cestu od prvních počátků krize přes kolaps až k zotavení. V podstatě by se kniha dala nazvat praktickým průvodcem, jak najít cestu k tomu, být odolnější vůči psychickým problémům. A kdo by takovou knihu v dnešní době nepotřeboval…
Foto: oficiální materiály distributora
Kniha Alain de Botton: A Therapeutic Journey

Blahobytie

Neobyčejná kniha, která sice jako klasická kniha vypadá, ale je koncipována zároveň jako zápisník. Autorka knihy Žaneta Morovská tvrdí, že základním pilířem úspěšných vztahů a šťastného života je úspěšný a šťastný vztah sám se sebou. Člověk se musí znát, vědět, kdo je, aby mohl žít šťastný život. A k tomu vám dopomůže Blahobytie, které poskytuje návody a techniky, jak si kultivovat pocit štěstí a blaha v každodenním životě.
Foto: oficiální materiály distributora
Kniha Žaneta Morovská: Blahobytie

Hlbina a láska

Láska je základ. A hluboká láska je podle autorů karetní hry Hlbina základem šťastného života. Nejšťastnější se totiž údajně cítíme tehdy, když jsme milovaní a když milujeme. 128 otázek rozdělených do 6 okruhů vám pomůže prohloubit své vztahy i jejich intimitu.
Foto: oficiální materiály distributora
Karetní hra Hlbina & láska