Vogue Daily

Módní pravidla Billie Eilish

Vrátila na výsluní oversized siluety. Řekla jasné ne body shamingu. Náctiletá hvězda a čtyřnásobná držitelka Grammy si nastavila vlastní módní pravidla. Podívejte se na evoluci oblékání ikony Billie Eilish včetně zelených hedvábných tepláků z dílny Gucci. 
Popová senzace Billie Eilish má svůj osobitý styl, o kterém teď všichni mluví. Boří jeden rekord za druhým, nejen co se týče hudby (je nejmladším interpretem, který kdy získal hlavní cenu Grammy, i první ženou, která bodovala ve všech top kategoriích), ale také módy. Jasně ukazuje, že zpěvačka nemusí odhalovat své tělo, aby zaujala. To ostatně okouzlilo největší značky fashion průmyslu, včetně takových jmen jako Gucci nebo Stella McCartney.
Britská návrhářka představila svou novou kolekci All Together Now během vystoupení na festivalu Glastonbury v roce 2019 tak, že Eilish oblékla do oversized trička s charakteristicky dlouhými basketbalovými šortkami. Vše bylo vyrobené z bio bavlny a doplněné o navrstvené šperky. 
Foto: Getty Images
Billie Eilish na American Music Awards, listopad 2019
Foto: Rex Features
Billie Eilish v modelu od Stelly McCartney, červen 2019
Foto: Getty Images
Billie Eilish na party Spotify, leden 2020
O oversized oblečení se ostatně rodačka z Los Angeles, která se proslavila v roce 2016 písní Ocean Eyes, rozpovídala poměrně nedávno, během focení kampaně pro Calvina Kleina v květnu 2019. „Nechci, aby o mně svět věděl všechno. Proto nosím větší velikosti. Nikdo nemůže komentovat mou postavu, protože neví, jak pod oblečením vypadá. Nikdo nemůže říct: Je štíhlá. Je tlustá. Má plochý zadek. Má velký zadek.“
Její sentiment sjednocuje generaci, která si píše vlastní pravidla. Do popředí vrátila gotický styl a mezitím vzdala hold Avril Lavigne a japonské manga sérii JoJo’s Bizzare Adventure. 
„Víte, mám vlastně ráda vysoké podpatky. Myslím, že vypadají skvěle a poslední dobou je chci nosit čím dál víc. Mám umělé nehty. Klidně si nechám prodloužit vlasy,“ řekla v rozhovoru pro Pitchfork v červenci 2019. „Pohodlí není vždy hlavní,“ dodala.
Evoluci stylu Billie Eilish si prohlédněte v galerii: