Vogue Daily

Jan Černý se pouští do nelehkého úkolu, bude vytvářet olympijské uniformy českého týmu

Výsledek bude odhalen během letní olympiády v Paříži. Jedná se o velkou osobní výzvu, přiznal sám návrhář.
Foto: Courtesy of Alpine Pro
Spolupráce se však i letos neobejde bez hlavního partnera českého olympijského týmu, značky Alpine Pro. Právě její výběr designérů a kombinací byl v minulosti terčem kritiky. Letos se proto značka rozhodla oslovit jednoho z nejviditelnějších českých návrhářů, který si získává popularitu i mezi sportovci, hudebníky a dalšími influencery. 
Česká značka funkčního oblečení připravuje olympijské dresy již od zimních her ve Vancouveru v roce 2010. Za tu dobu se však zatím nepodařilo přijít s návrhem, který by veřejnost přijala bez rozpaků. Na mezinárodní scéně je přitom povolávání oblíbených módních návrhářů do služeb národních týmů samozřejmostí. V Česku však k tak silnému partnerství letos dojde poprvé.  
„Bude to úplně jedinečná věc. Během rešerše jsem nenašel podobný přístup k navrhování ani v Česku, ani v zahraničí,“ slibuje Jan Černý. Již na podzim ale Český olympijský tým a Alpine Pro představí kolekci oblečení pro každodenní nošení během olympijských her na sportovištích. Tu připravuje kmenová návrhářka značky Veronika Paulenová a do výběru materiálů či střihů promluvili sami sportovci.