Hudba

Spolehnutí

Posledních několik měsíců bylo výraznou připomínkou, že osobní kontakt s přáteli je neocenitelný. Posadit se do parku a rozmlouvat. DJ a producent NobodyListen sezval k setkání v Berlíně několik známých z hudebního světa. Naděje je totiž melodie zpívaná vícehlasem.
Foto: Tereza Mundilová
NobodyListen (DJ, producent); kabát, Dior Men; deka, LOUIS VUITTON.
Umění je určitá forma aktivismu, která dává naději. Naději v té nejčistší možné formě, kterou si může každý vyložit jinak, ale její síla zůstává. Pro někoho to může být třeba malba nebo fotografie, pro mě je to hudba. Neznám silnější energii, než když slyším svoji oblíbenou písničku. V té chvilce jsem neporazitelný a můžu dokázat cokoli.
Foto: Tereza Mundilová
Kelvyn Colt (raper); kalhoty, DIOR MEN; šperky, vše modelovo vlastní; deka, LOUIS VUITTON.
Naděje znamená nevzdávat se. Znamená to prožít trable s hlavou vztyčenou, i když to vypadá, že tě o ni svět chce připravit. Já sám žil léta jen a jen z naděje, neměl jsem peníze, pomoc, přátele a protloukal se, jak to šlo. Teď už je to všechno v pořádku, ale naději pořád cítím – naději pro celý svět, protože přesně tu teď potřebujeme.
Foto: Tereza Mundilová
Dalyb (producent, raper); kalhoty, teniskyšperky, vše modelovo vlastní; sluneční brýle, ANDY WOLF; deka, HERMÈS.
Spousta lidí, a často, mi píše, že moje hudba jim poskytuje radost, sebevědomí, naději nebo různé jiné věci. Sám to znám, ten pocit, kdy tě hudba úplně nakopne. Vím, že umění tě dokáže vytáhnout pryč.
Foto: Tereza Mundilová
Dara Rolins (zpěvačka); šaty, HYUN MI NIELSEN; deka, DIOR.
Vím, že spoustě lidem moje hudba pomohla zdolat těžké období rozchodů, ztrát naděje nebo blízkých. Pomohla jim zorientovat se, nadechnout a vyplavat na hladinu. To, že my, kteří hudbu tvoříme, máme tu moc pomáhat, je nejsmysluplnější důsledek, který vzniká ve chvílích, kdy jsme my sami upřímní a zranitelní.
Foto: Tereza Mundilová
Annet X (zpěvačka); podprsenka, RUDI GERNREICH; kalhotynáhrdelník, obojí SCHIAPARELLI; náušnicenáramky, vše MALAIKA RAISS; deka, FENDI.
Hudba pomáhá a pomáhala od první chvíle, co se lidé naučili kreativně používat svůj hlas. Myslím si, že právě umění všeho druhu je pro nás v těžkých dobách tou jedinou nadějí.
Foto: Tereza Mundilová
Ace Tee (raperka); šaty, PREEN by THORNTON BREGAZZI; boty, FENDI; náušnice, MALAIKA RAISS; deka, HERMÈS.
Naděje člověka motivuje, a přesně toho se snažím docílit mojí hudbou. Má tě podnítit, abys ses snažil. Podle mě znamená věřit v to, jak věci mají být, a bojovat za to, co chci. Svou naději vyjadřuji oblečením, hudbou a svou osobností. Umění mi vždycky pomůže přečkat těžké časy. Dodává člověku pocit bezpečí i uvolněnost, protože není ve stresu ani pod žádným tlakem.