Filmy

Emily in Paris 2: Co ještě musíte vědět, než ovládne vaše zimní večery?

Netflix už minulý rok potvrdil, že Emily Cooper v dohledné době zůstane v Paříži. Stalo se tak prostřednictvím fiktivní zprávy, kterou napsala francouzská šéfka Sylvie Grateau. Co si mladá Američanka, která rozhýbala strnulé pařížské vody, ve zbrusu nové sérii počne?
„Od té doby, co jsem se přestěhovala do Paříže, je můj život chaotický, dramatický a komplikovaný,“ nechává se slyšet Emily Cooper (Lily Collins) v traileru. (Pro ty, co nedejbože, zapomněli finále první série: Naše hrdinka se nakonec vyspala se sexy kuchařem Gabrielem (Lucas Bravo), a to i přesto, že chodí s Emilyinou kamarádkou Camille (Camille Razat). „Tohle je prostě obrovský průšvih,“ lamentuje na začátku traileru Emily, načež odjede do Saint-Tropez a nastěhuje se k dalšímu nic netušícímu Francouzovi…

Kdo všechno zazáří v druhé sérii?

Kromě postav pocházejících z různých koutů světa a domorodých Pařížanů, kteří tvořili hvězdnou sestavu už minulé sezony, se v nové řadě objeví také Lucien Laviscount, Arnaud Binard nebo Jeremy O. Harris, dramatik, herec a filantrop, který má na kontě nominaci na prestižní divadelní cenu Tony. O jaké role konkrétně půjde? Laviscount ztvární Alfieho, sarkastického a okouzlujícího cynika z Londýna. Harris se ujme role módního návrháře Gregoryho Elliotta Dupreeho, bývalého chráněnce Pierra Cadaulta a Binard si střihne roli Laurenta G, majitele nočního klubu v Saint-Tropez.

Co bude mít Emily na sobě?

Už od startu natáčení druhé série v Paříži a Saint-Tropez internetem kolují fotky, na nichž má Lily Collins vskutku nepřehlédnutelné outfity. Nechybí vzorované minišaty, letní bucket hats, neonové plážové tašky, zářivé oversized kabáty, obří sluneční brýle, šátek… Schválně, kolik klišé jste napočítali? 

Kdy skončilo natáčení druhé série?

Poslední klapku potvrdila sama aktérka na svém Instagramu, a to už letos v srpnu. V rozhovoru pro Vanity Fair z 9. srpna se pak Darren Star, producent seriálu, podělil o další podrobnosti z natáčení, které probíhalo na jihu Francie. „Obsadili jsme The Grand-Hotel du Cap-Ferrat, pravděpodobně jedno z nejpůvabnějších míst na světě, kde jsme bydleli a točili. Kromě nás tam nikdo nebyl, protože v tu dobu zuřil lockdown.“ Ale klid, o pandemii v seriálu nepadne ani slovo. To abychom si všichni zachovali zdravý rozum.
Kdy bude mít druhá série Emily v Paříži premiéru?
Už hodně brzy. 22. prosince 2021.