Filmy

Filmový debut Margot Robbie a Scarlett Johansson v novince Wese Andersona

Wes Anderson je v poslední době pozoruhodně produktivní. Je to jen něco málo přes rok, co tento svérázný americký autor představil svůj poslední svižný ansámblový kousek The French Dispatch — a už se chystá vrátit s další srdcovkou.
Foto: Getty Images
Wes Anderson
Jeho další projekt s názvem Asteroid City je podle serveru Hollywood Reporter „poetickou meditací o smyslu života, která vypráví příběh fiktivního amerického pouštního města z roku 1955 a jeho sjezdu Junior Stargazer. Tam se scházejí studenti a rodiče z celé země, aby se zúčastnili vědecké soutěže a kde je čeká i odpočinek, rekreace, komedie, drama, romance a další události.“
Uznávaný režisér je také koproducentem a autorem scénáře, který vychází z původního příběhu, který vymyslel spolu s Romanem Coppolou, s nímž už spolupracoval na filmech The Darjeeling Limited z roku 2007, Moonrise Kingdom z roku 2012 a Isle of Dogs z roku 2018; ten byl zároveň jeho posledním filmem na velkém plátně.
Každý nový film Wese Andersona je samozřejmě důvodem k oslavě, ale tento přímo dvojnásobné, a to díky hvězdnému (a rekordně bohatému) obsazení. Je v něm mnoho jeho stálých oblíbenců jako Jason Schwartzman, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Jeff Goldblum, Edward Norton, Liev Schreiber, Stephen Park, Tony Revolori a Rupert Friend, ale také řada „nováčků“. Jsou mezi nimi Margot Robbie, Tom Hanks, Rita Wilson, Maya Hawke, Steve Carell, Matt Dillon a Hong Chau. Pokud by vám to nestačilo, jsou tu také Scarlett Johansson a Bryan Cranston, kteří mají v hraném filmu Wese Andersona debutovat poté, co oba namluvili postavy ve filmu Isle of Dogs.
Asteroid City bude mít premiéru už 16. června 2023 a to není jediná dobrá zpráva. V přípravě je také jeho film The Wonderful Story of Henry Sugar pro Netflix s Benedictem Cumberbatchem, Ralphem Fiennesem, Devem Patelem, Benem Kingsleym a Richardem Ayoadem v hlavních rolích. Doufejme, že tím Andersonova současná kreativita neskončí.