Filmy

Skvělá zpráva pro všechny milovníky seriálu Bridgertonovi: Vzniká prequel

První a druhou řadu zhltla většina diváků jedním dechem. Jestli to platí i o vás, pak vám s potěšením oznamujeme, že o rodině Bridgertonových opět uslyšíte. Znovu se setkáte s oblíbenými postavami, ovšem středobodem se stane historická postava královna Charlotte. V seriálu, který se bude odehrávat v době jejího mládí. Co o něm dosud víme?
Spin-off seriál, který bude vyprávět o raném životě královny Charlotty. Tato panovnice přitom zuřivě vládla a zároveň se vyrovnávala s ochabujícím mentálním zdravím svého chotě a dalšími osobními problémy. Bridgertonovým také zkřížila cestu...
Mladší verzi královny Charlotte si přitom zahraje India Amarteifio, herečka, která má za sebou menší role v seriálech Sex Education, Line of Duty a Doctor Who. A nemějte obavy, Golda Rosheuvel, kterou znáte z původního seriálu, si svou roli zopakuje i tady (tedy až přijde její čas).
K vidění bude i Adjoa Andoh (Lady Agatha Danbury) a Ruth Gemmell (Lady Violet Bridgerton). Nová posila v obsazení? Corey Mylchreest v roli mladého krále Jiřího, zatímco Arsema Thomas ztvární mladší Lady Danbury. 
Co prozradila první upoutávka? Mladá Charlotte se poprvé setkává se svým budoucím vyvoleným Jiřím — ve chvíli, kdy se rozverně snaží přelézt zahradní zeď, aby zahlédla krále, o němž je přesvědčená, že je „bestie nebo troll“. Pohádají se o to, zda jí přítomný mladík pomůže, nebo ne (dokud si žena neuvědomí, kdo on ve skutečnosti je).
„Mnoho diváků o královně Charlottě neslyšelo až do chvíle, než ji Bridgertonovi představili světu, a já jsem nadšená, že tato nová série rozšíří její odkaz ještě víc, stejně jako svět samotných Bridgertonových,“ uvedla Bela Bajaria, vedoucí globálního televizního oddělení společnosti Netflix. „Shonda a její tým tento svět promyšleně budují, aby mohli fanouškům i nadále přinášet stejnou kvalitu a styl, který mají rádi. Již nyní plánujeme a připravujeme i nadcházející sezony, doufáme tedy, že udržíme tempo, které zcela uspokojí i ty nejnáročnější diváky.“
Ačkoli seriál Bridgertonovi vznikl na motivy fiktivních příběhů od spisovatelky Julie Quinn, producenti do dějových linií přece jen adaptovali některá reálná fakta. Příběh královny Charlotty je právě jedním z nich. Kdo to ale vlastně byl?
Šarlota Meklenbursko-Střelická, tak se ve skutečnosti jmenovala, se narodila v květnu roku 1744. Na trůn usedla  ve svých 17 letech, když se provdala za třiadvacetiletého krále Jiřího III. A její původ? Volba obsadit do královniny role černošskou herečku Gold Rosheuvel byla historicky mnohem přesnější, než mohl kdo z diváků tušit. Genealogický výzkum totiž ukázal, že tato aristokratka měla skutečně černošské kořeny. „Královna Charlotta, manželka anglického krále Jiřího III. (1738-1820), byla přímým potomkem Margarity de Castro y Sousa, černošské větve portugalského královského rodu,“ uvedl historik Mairo De Valdes pro televizní stanici PBS Frontline. Kromě toho upozornil i na fakt, že na dochovaných portrétech je tato dáma zobrazována s tmavším odstínem pleti a kudrnatými vlasy. 
Se soukromými démony bojovala hlavně v okamžicích, kdy na tom její manžel nebyl zdravotně dobře. Některé prameny uvádějí, že trpěl halucinacemi a bludy. To ostatně podnítilo jeho syna, aby se téměř deset let před otcovou smrtí, pasoval do funkce regenta (tehdy se psal rok 1830, odkud i pochází éra regentství).
Kromě příběhu o původu královny Charlotty bude limitovaný seriál rovněž mapovat osudy mladé Violet Bridgerton a Lady Danbury, takže se můžeme těšit na další zajímavé zvraty oblíbených postav. Protože však na konci první série vyšlo najevo, že autorka stojící za sloupkem od Lady Whistledown byla... postava, která by v době prequelu vlastně ještě ani nemohla být na světě (přitom její vyprávění dělá Bridgertonovy tak zábavnými), zatím není potvrzeno, jakou formu zbrusu nový seriál ponese.
Jedno je však jisté — autorkou scénáře a zároveň výkonnou producentkou bude opět Shonda Rhimes. A v úzkém producentském týmu budou figurovat také Betsy Beers a Tom Verica. Zbytek je ale zahalen tajemstvím.