Filmy

Reality show, které dokoukáte do konce, i když to nepřiznáte

Pokud jste už na Netflixu zhlédli vše od Dámského gambitu po dokument Davida Attenborrowa, přichází čas otevřít Pandořinu skříňku. Seznamte se s nejzajímavějšími reality show současnosti, o kterých sice možná na Zoom meetingu mluvit nebudete, zato na jiné myšlenky vás v dnešní době přivedou na 100 %. Co bude vaše příští #guiltypleasure?

Láska je slepá (Love Is Blind, 2020, Netflix)

Reality show, jež se oficiálně tváří jako sociální experiment, se neočekávaně stala hitem loňského roku na Netflixu. A oprávněně. I když se vám na první pohled nechce sledovat seznamování naslepo mladých Američanů s odhodláním si po čtyřiceti dnech novou známost vzít, přistihnete se ve tři v noci, jak si pouštíte jeden díl za druhým. Návykové a v mnoha ohledech i poučné. V Love Is Blind kromě několika vyumělkovaných scén můžete nalézt i bez ostychu vyřčené otázky a zcela jasné požadavky partnery, nad kterými jste se možná dosud sami ani nezamysleli.

Circle (2020, Netflix)

Vzpomínáte si na reality show VyVolení? Zde spolu soutěžící sice nežijí v jednom domě, ale v samostatných bytech a jejich vzájemná komunikace probíhá pouze skrz platformu Circle, ale cílem je opět vydržet až do konce a vyhrát 100 000 amerických dolarů. A to už za pár intrik, flirtů a dlouhých traktátů stojí. Pro diváky je atraktivní sledovat konverzační vlákna i vývoj komplotů, ovšem někdy děj lehce klesá na dynamice. I tak radíme vytrvat a vyčkat na finále. U Circle se budete především bavit a možná si zlepšíte i online komunikaci. Vyzkoušeno za vás.

Makléři z Hollywoodu (Selling Sunset , 2019, Netflix)

Kdo by nechtěl pracovat v realitce s nejluxusnějšími vilami a pozemky v Los Angeles. Když se přenesete přes lehce ordinérní vzhled makléřek, začnete si tento pořad užívat naplno nejen díky nádherným lokacím, ale možná se i přiučíte v oboru. Pořad sleduje realitní kancelář The Oppenheim Group, její šéfy i zaměstnance, komunikaci makléřů s klienty a samozřejmě by to nemohla být reality show bez různých manipulací, ústrků i neshod. Zkrátka Hollywood, který pod povrchem není tak lesklý a oslňující, jak se na první pohled může zdát. 

Too Hot To Handle (2020, Netflix)

To nejšílenější nakonec. Pojďme si přiznat, žádný z účastníků této show asi raketové inženýrství nestudoval, zato jejich fyzická schránka je o dost atraktivnější než výše zmíněný obor. Pravidla jsou jasná. Chcete vyhrát 100 000 amerických dolarů? Tak potom přerušte jakýkoliv fyzický kontakt s lidmi, se kterými vás ubytují v luxusním mexickém resortu. Jednoduché? Možná pro vás, ale desítka krásných a promiskuitních soutěžících z celého světa si to rozhodně nemyslí. Ačkoliv cílem tvůrců je účastníky i diváky naučit dávat přednost citu před fyzickou láskou, vy se budete smát a často i stydět. (Harry je z Austrálie a já vůbec nevím, kde to je.) Ale třeba si odnesete i nějaké to ponaučení. Jen nám pak dejte vědět, jaké.