Filmy

Filmy na Netflixu, co vás dostanou do správné sváteční nálady, i kdybyste se tomu sebevíc bránili

Ať už patříte k těm, co mají v okně blikající světélka již od začátku listopadu, nebo vaše chování po celý předvánoční čas spíš připomíná mrzutého Grinche, určitě nebude na škodu se do sváteční nálady trochu dostat. Punč a svařené víno dokážou hodně, ale my doporučujeme ještě jedno — filmy s vánoční tematikou, se kterými se i letos na Netflixu roztrhl pytel. Tak hezkou zábavu.

Falling for Christmas (Vánoce na spadnutí), 2022

Příběh o milionářské dcerce, která během zásnub ztratí při pádu paměť a ocitne se v rodinné firmě ovdovělého fešáka. To je jasná pohádka (nejen) pro dospělé. A když k tomu přidáme informaci, že se zde vrací na scénu Lindsay Lohan, neexistuje důvod, proč byste se následujícícch 93 minut měli nudit. Očekáváte klišé? Samozřejmě, ale to ke sváteční atmosféře přece patří.

A Boy Called Christmas (Chlapec, kterému říkají Vánoce), 2021

Co všechno prožije chlapec, který se do hor vypraví hledat svého otce? Pohádka, která měla premiéru na Netflixu už loni. Je ale natolik výpravná a krásná, že pokud jste ji už viděli, dáte nám jistě za pravdu, že jde přesně o ten typ filmů, na který se bude neskutečně těšit celá rodina, každoročně. 

Happiest Season (Šťastné a veselé), 2020

Když se Abby (Kristen Stewart) dozví, že její přítelkyně (Mackenzie Davis) tajila před svojí rodinu, že spolu chodí, vypukne na vánočním rodinném setkání pořádné drama. Velmi podařená komedie s prvky dramatu umně nastiňuje, jak to na podobných akcích bývá. Trochu smíchu, trochu pláče, křiku, a nakonec smíření. Ideální příběh (nejen) pro ty, kteří se aktuálně potýkají s vlastním coming-outem.

Jingle Jangle: A Christmas Journey (Pan Jangle a vánoční dobrodružství), 2020

Co by to bylo za vánoční tipy, kdybychom nezmínili muzikál. Tento snímek je o křivdě, která dokázala mezi dvěma muži vyeskalovat v nenávist. Ovšem kam čert nemůže, nastrčí... dítě. To staré události plánuje napravit a vnést dědečkovi do života ztracenou radost. Milý film, co potěší třeba při cestách za rodinou. Cesta vám hezky uplyne a vy budete mít Vánoce zaryté pod kůží tak, že při něm dostanete pořádnou chuť na cukroví.  

Klaus, 2019

Chcete nejkrásnější vánoční pohádku, která je na Netflixu k vidění? Příběh o neuvěřitelně upovídaném a odvážném pošťákovi, který vzbudí city v jednom výrobci hraček, bude tou jasnou volbou. Vypráví i o tom, jak je krásné mít vizi a že naděje umírá vždy jako poslední. Navíc se jedná o první netflixový film, který byl nominovaný na Oscara.

Love Hard (Milostná past), 2021

Jak to asi může dopadnout, když bezmezně věříte seznamovacím aplikacím? Nina Dobrev by mohla povídat. Když se mladá novinářka rozhodne vyrazit během vánočních svátků na rande na slepo za někým, koho v životě neviděla, rozpoutá tím řadu skutečně neočekávaných situací. A jestli jste se právě vrátili z nepodařené schůzky, tato oddechovka vám zaručeně zvedne náladu.

Holidate (Sváteční rande), 2020

Chcete romantickou komedii, u které vás bude po celou dobu hřát báječný pocit, že jde o nejhezčí guilty pleasure, co jste si při první adventní neděli mohli dopřát? Je tady. Emma Roberts a Luke Bracey vás vtáhnou do světa nezadaných. Oba ovšem předstírají, že jsou pár, aby si zjednodušili svátky. Jak film dopadne, asi tušíte, ale to vás jistě neodradí si jej pustit.

The Christmas Chronicles (Vánoční kronika), 2018

Když dva sourozenci zaviní nehodu saní samotného Santa Clause, netuší ani v nejmenším, jak dobrodružná noc je ještě před nimi. Svérázného Santu, kterého ztvárnil neodolatelný Kurt Russel, si zamilujete okamžitě. A co teprve, když se na scéně objeví Goldie Hawn coby Santova choť? Rodinná akční podívaná, která bude bavit i ty nejzarytější vánoční skeptiky.