Filmy

Vogue CS zve na premiéru filmu Helmut Newton: Nestoudná krása

Již za týden, 17. září, uvede Artcam do českých kin portrét legendy nejen módní fotografie Helmut Newton: Nestoudná krása
Helmut Newton byl bezpochyby jedním z nejvlivnějších, ale i nejkontroverznějších módních fotografů. Jeho snímky žen jsou otevřeně erotické a vyzývavé, přitom elegantní a hravé. 
Foto: Helmut Newton
Helmut Newton, autoportrét, Monte Carlo, 1993
Narodil se v židovské rodině v roce 1920. Jeho život byl plný tragických historických událostí, které se pochopitelně promítly do jeho díla. Tragicky skončil i jeho život, a to v roce 2004 autonehodou. 
Letos by legendární fotograf oslavil 100. narozeniny. Kdy jindy si tedy připomenout jedinečný odkaz, který po sobě zanechal. 
Vyrazte od 17. září do kina na intimní dokument německého režiséra Gera von Boehma, ve kterém vystupují osobnosti jako Grace Jones, Claudia Schiffer nebo Anna Wintour a společně skládají mozaiku života a díla svérázného muže, který se nikdy necítil být umělcem.
Scénář a režie: Gero von Boehm
Kamera: Sven Jakob-Engelmann
Hrají: Charlotte Rampling, Isabella Rossellini, Hanna Schygulla, Sylvia Gobbel, Grace Jones, Nadja Auermann, Marianne Faithfull, Claudia Schiffer, Anna Wintour, Helmut Newton
Žánr: Dokumentární